Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poluzavršnica kadetskog i 3. kolo seniorskog PH

Seniori i kadeti zajedno u Zadru

event 02.02.2024.

Mladost se privremeno seli u Zadar. Šalimo se dakako, uporište nam je i dalje kao i uvijek na našem bazenu, ali činjenica je da će čak dvije momčadi našeg kluba vikend provesti u Dalmaciji, u Zadru

Seniori naime u subotu rano poslijepodne, od 13.40 sati i ponovo uz prijenos na Sportskoj televiziji, igraju prvenstvenu utakmicu 3. kola. Suparnik im je jasno domaćin Zadar 1952. Susret kojim bi se trebali dodatno učvrstiti na zasad trećem mjestu poretka od 3. do 10 mjesta (ukupno je to dakle 5. mjesto jer valja računati i na Jadran i Jug AO). Mladost je u laganom naletu, Žapci su kompletni i igraju dobro, a pod novim trenerom Vincekom nanizali su od kraja studenog dosad tri utakmice odnosno pobjede. U Rijeci protiv Primorja EB, zatim protiv OVK Splita u Poljudu i prošle srijede doma kontra Medveščaka. Ne sumnjamo i u novu, sada u Višnjiku.

No, kadeti našeg kluba su u Zadru u akciji već od danas ili petka, pa sve do nedjelje, 4. veljače. Naime, u Zadru i Makarskoj će se ovog vikenda odigrati polufinalni turniri Prvenstva Hrvatske. Mladost je u Višnjiku u B skupini s momčadima Opatije LRH, Zagreba i Solarisa. U A skupini u Zadru su pak Medveščak, Primorje EB, KPK i domaćin Zadar 1952. Nakon nadmetanja u skupini, slijede još dvije utakmice u ‘križanju’ s momčadima iz druge skupine, a u ovisnosti o plasmanu u našoj skupini.

Četiri najbolje plasirana kluba na zajedničkoj tablici iz Zadra, pridružit će se najboljim 4 sastavima iz makarske skupine, te će tvoriti završni turnir Prvenstva Hrvatske za kadete.