Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prva momčad protiv Solarisa

Seniori na Sveticama, mlađi juniori na Kantridi

event 10.11.2023.

Ove su subote dvije postave našeg kluba na novim iskušenjima. Nastavlja se Premier liga, dakle seniorsko natjecanje, ali počinje i nova sezona Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Iako velimo, a tako i vjerujemo, da na djeci svijet ostaje, prednost ćemo za ovu priliku dati seniorskom sastavu

Pred seniorima Mladosti je novi derbi i vrlo zahtjevan, nimalo bezazlen suparnik, Solaris. Prvo valja pojasniti kako se radi o utakmici 1. kola borbe za poredak od 4. do 7. mjesta u skupini A ili Zapad Premier lige. Društvo Primorja EB, Solarisa, Mladosti i Mornara. Takav je i trenutačni bodovni poredak. 

Značaj ovog nadmetanja je u načelu borba za prva dva mjesta ili 4. i 5. mjesto jer oni jamče siguran ostanak u Premier ligi i sljedeće sezone, dok sve ostalo pretpostavlja daljnje još razigravanje, na proljeće 2024. s klubovima iz skupine B ili Istok odnosno srpske momčadi. 

U natjecanju za poredak od 4. do 7. mjesta igrat će se jednokružno i to na bazi svojevrsnog uzvrata. Konkretnije, sa Solarisom smo igrali prije mjesec dana u Šibeniku, pa smo zato sada u Zagrebu.

Kad spominjemo šibensku utakmicu, ona je završila pobjedom Solarisa 14:13. Vodio je suparnik cijelim tijekom, pa i vrlo uvjerljivo (6:3, 7:4, 8:5, čak i 11:6), da bi naši dečki poravnali (13:13) u zadnjoj četvrtini. Pola minute prije kraja, domaćin je postigao gol za pobjedu. Ovog se puta nadamo drukčijem epilogu.

Inače, utakmica Mladost – Solaris odigrat će se u bazenu Svetice jer se u našem domu uz Savu održava plivačko natjecanje. 

Mlađi juniori u Rijeci

Primorje EB kao da nam je suđeno zadnjih dana. U različitim natjecanjima, a očito i uzrastima. U petak je s prve dvije utakmice počela nova sezone državnog prvenstva mlađih juniora, no naši će dečki u bazen u subotu. Pogađate… u Rijeci.

Mladi mladostaši u 1. kolu gostuju kod Primorja EB koji je pak branitelj naslova prvaka iz prošle sezone. Utakmica na Kantridi počinje točno u podne. 

Podsjetimo, prošle sezone osim što je Primorje EB osvojilo naslov prvaka, Mladost je natjecanje završila na 6. mjestu od ukupno 9 momčadi. Ove je sezone pak jedna momčad više, 10 sastava. Taj novi je Opatija LRH.