Posjeti HAVK Mladost web-shop
Fantastična Mladost svalada Jug

Senzacionalna Mladost ‘srušila’ Juga

event 30.09.2023.

Možda čak i nije senzacija ako bi išli analogijom velikog kluba, što Mladost jest. Naime, tada ne može, pa i ne smije biti senzacija kada velik klub, na svojem terenu ikoga svlada

To bi se podrazumijevalo pod nešto normalno, uobičajeno. Takav pristup sasvim sigurno odgovora istini, ali ipak u realnim okvirima rujna 2023., pobjeda Žabaca nad momčadi koja igra Ligu prvaka, koja ima u svojim redovima reprezentativce Hrvatske, SAD, Španjolske, Kanade i koja će se ove sezone sigurno boriti za trofeje… to onda ipak smijemo nazvati, ako ne senzacijom, onda barem velikom pobjedom.

Pobjedom koja daje sadašnjim igračima podstrek za još više pregnuća na treninzima. Pobjeda koja daje poticaj više gledateljima, navijačima Žabaca za dolazak na naš bazen uz Savu. Zato jer ondje igra jedna zanimljiva momčad s karakterom, a znanja i talenta im ne nedostaje.

Mladost je kreirala najveće iznenađenje u otvarajućem dijelu sezone Premier lige jer je ipak, svemu unatoč malo tko mogao vjerovati da jugaši neće pobijediti. Možda je čak i taj neki podsvjesni osjećaj u naših suparnika, također ponešto doprinio ovakvom epilogu.

Mladost je boljim izvođenjem peteraca s ukupnim rezultatom 18:16 svladala aktualnog doprvaka Hrvatske. Nakon četiri četvrtine je bilo 14:14 (4:5, 1:4, 4:2, 5:3 – 4:2).


Mladost niti jednog trenutka nije ‘gubila glavu’, pa niti onda kada je suparnik vodio s 4 gola razlike (9:5 na kraju druge i 10:6 početkom treće četvrtine). Odličnom obranom, ali ipak bi napomenuli i sjajnim napadom koji je ipak dao jednom Jugu čak 14 golova, Žapci su do peteraca došli u zadnjih minutu i pol. Još toliko do kraja je Jug imao prednost 14:12, da bi Branimir Herceg prvo s igračem više smanjio na 14:13 (1.28 minuta prije kraja), a isti igrač, naš centar je 33 sekunde prije konca pogodio sjajno iz okreta za izjednačenjem 14:14.

U raspucavanju peteraca, svi su izvođači Mladosti bili precizni – Mijić, Penava, Rakovac i Gluhaić. S druge strane, vratar Jurlina je ‘skinuo’ peterac prvom izvođaču, Rinu Buriću (inače daleko najboljem kod Juga), a niti Amerikanac Daube nije pogodio mrežu, već vratnicu.
Ove lijepe večeri uz Savu, golove su za Mladost dali – Penava 3, L. Bajić 3, Herceg 2, Rakovac 2, te Gluhaić 1. Vratar Jerko Jurlina je ubilježio 8 obrana, ne računajući i jednu obranu u raspucavanju peteraca.