Sjajnim igračem više Barakude slomile Grke

event 23.01.2020.

Hrvatski vaterpolisti nastavljaju niz nepobjedivosti i nakon četvrtog nastupa na Euru u Budimpešti. Nakon tri slobodna dana, na rasporedu je bilo četvrtfinale protiv neugodne reprezentacije Grčke. Hrvatska je slavila rezultatom 14:11 (6:3, 4:3, 3:3, 1:2). Vrlo discipliniranom igrom na oba kraja igrališta, Barakude su opravdale ulogu favorita. Obranom je “gospodario” vratar Bijač (14 obrana ukupno), […]

Hrvatski vaterpolisti nastavljaju niz nepobjedivosti i nakon četvrtog nastupa na Euru u Budimpešti. Nakon tri slobodna dana, na rasporedu je bilo četvrtfinale protiv neugodne reprezentacije Grčke. Hrvatska je slavila rezultatom 14:11 (6:3, 4:3, 3:3, 1:2).
Vrlo discipliniranom igrom na oba kraja igrališta, Barakude su opravdale ulogu favorita. Obranom je “gospodario” vratar Bijač (14 obrana ukupno), a pomagali su mu i njegovi suigrači, unatoč problemima s velikim brojem osobnih grešaka (čak 17). U napadačkom dijelu vrijedi istaknuti igru s igračem više, kojeg su naši reprezentativci riješavali “dvotrećinskom većinom”, tj. zabili su 8 od 12 igrača više. U prvom poluvremenu, u kojem se lomio susret, taj dio igre bio je bez greške, 6 od 6.
Najefikasniji je bio Joković s 4 gola, a potom Vrlić, centar Mladosti s 3 zgoditka, koliko je postigao i Garcia. Dva puta je grčku obranu probio Vukičević, a po jedan gol su ubilježili Bušlje i još jedan Žabac – Miloš.
Nakon dana odmora, u petak 24.1. u 19:00 Barakude igraju polufinalni susret protiv Španjolske, reprezentacije koja je europski i svjetski doprvak.