Slavlje mlađih kadeta na Sveticama

event 15.06.2019.

Pobjedom nad Medvešćakom 9:4 (0:0, 2:1, 4:1, 3:2) mlađi kadeti, koje vodi trener Ratko Štritof, plasirali su se na finale Kupa Hrvatske 18.-21. srpnja.  Prvih 10-tak minuta gledatelji na Sveticama, njih 80-tak, nisu vidjeli niti jedan gol, tek poneko isključenje, ali uzbuđenja i lijepih poteza nije nedostajalo. Čvrste obrane na obje strane nisu dopuštale napadačima da […]

Pobjedom nad Medvešćakom 9:4 (0:0, 2:1, 4:1, 3:2) mlađi kadeti, koje vodi trener Ratko Štritof, plasirali su se na finale Kupa Hrvatske 18.-21. srpnja. 

Prvih 10-tak minuta gledatelji na Sveticama, njih 80-tak, nisu vidjeli niti jedan gol, tek poneko isključenje, ali uzbuđenja i lijepih poteza nije nedostajalo. Čvrste obrane na obje strane nisu dopuštale napadačima da zabiju, ali se u tom razdoblju moglo vidjeti nekoliko lijepih proigravanja, obrana golmana i pogođenih vratnica. A kada su počeli padati golovi, opet smo imali na meniju “poslasticu” od utakmice, baš kao i dva dana ranije kada su isti protivnici igrali na Savi.

Mladost je u vodstvo doveo, sinoć nezaustavljivi, Ante Mardešić, koji je sa centarske pozicije postigao ukupno 5 golova. Nakon izjednačenja Medvjeda, prednost na stranu Žabaca vraća Andrija Čolović, pa se s 2:1 za Mladost otišlo na promjenu strana.

U trećem dijelu utakmice, Mladost radi razliku dovoljnu za pobjedu, prvenstveno zahvaljujući spomenutom Mardešiću koji je zabio 3 gola, a jedan je pridodao Bartul Bučević s lijevog krila.

U posljednjoj četvrtini valja istaknuti golmana Prižmića koji je, baš kao i na prošloj utakmici, obranio peterac, te pogodak Roka Padre (ukupno zabio 2 gola) koji se oslobodio s desne strane, njihanjem izbacio golmana Medveščaka iz ravnoteže i preciznim lobom pogodio mrežu. Bekovi Mladosti odigrali su sjajnu obranu na najopasnijem protivničkom igraču, Kirincu, što ne iznenađuje obzirom da im je trener legendarni bek Mladosti.

Dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom, mali Žapci zaslužili su, i dobili, gromoglasan pljesak sa tribina na kraju utakmice.

Kvalifikacije za Kup Republike Hrvatske nastavljaju se danas, u subotu, utakmicom protiv Primorja na Sveticama, dok je zadnja utakmica na rasporedu u utorak 18. 6. u 20:30 u Rijeci.