Slavlje Mladostaša u gostima kod Mornara

event 09.02.2018.

U samo dva tjedna Mladostaši se iz Splita drugi put vraćaju punih ruku. U 12. kolu Regionalne lige pobijedili su Mornar rezultatom 12:9. Dobar ulazak Žabaca u utakmicu pokazao se kao ključan period igre. Četiri različita strijelca (Bašić, Paškvalin, Biljaka i Bukić) za lijepu prednost od 4:1 na kraju prve četvrtine. Mornarevci se ipak nisu […]

U samo dva tjedna Mladostaši se iz Splita drugi put vraćaju punih ruku. U 12. kolu Regionalne lige pobijedili su Mornar rezultatom 12:9.

Dobar ulazak Žabaca u utakmicu pokazao se kao ključan period igre. Četiri različita strijelca (Bašić, Paškvalin, Biljaka i Bukić) za lijepu prednost od 4:1 na kraju prve četvrtine. Mornarevci se ipak nisu predali te uspijevaju držati priključak, ali nisu niti u jednom trenutku izjednačili rezultat. Neizvjesno je bilo početkom posljednje ćetvrtine kad su domaćini došli na gol zaostatka (8:7), ali već u sljedećem napadu najbolji igrač susreta Radu (4 gola na utakmici) povećava prednost. Živo je bilo početkom posljednje četvrtine, kada je u 3 i pol minute postignuto čak 7 golova (4:3 za Mladost), ali nakon što je Bukić uspješno realizirao peterac za 12:9 četiri i pol minute prije kraja, mreže se više nisu tresle.
U pobjedi Mladostaša istaknuli su se se Marcelič sa 11 obrana, Radu sa 4 gola, ali i izborenim petercem i još 2 isključenja, te Bukić sa 3 gola. Dvostruki strijelci bili su Bašić i Paškvalin dok je jednom uspješan bio Biljaka.
Sljedećeg vikenda je pauza u Regionalnoj ligi zbog reprezentativnih nastupa, a nakon toga u srijedu 21.2. na Savi se igra veliki derbi protiv Juga.