Posjeti HAVK Mladost web-shop
Drugo kolo Prvenstva Hrvatske

Slijedi derbi s Medveščakom

event 30.01.2024.

Nastavlja se seniorsko državno prvenstvo. U biti, 1. kolo je odigrano još prije 10-ak dana i tada je Mladost gostovala i dakako pobijedila u Splitu

Suparniku, OVK Splitu, baš i nije dano puno prostora. Završilo je 15:7 u našu korist. No, do kraja ovog tjedna Žapci će odigrati još dvije prvenstvene utakmice. Obje u prijenosu na Sportskoj televiziji. Što još uvijek nije razlog da navijače ne dočekamo u malo većem broju na tribinama našeg bazena već sada, u srijedu.

Zanimljivo, ovo će ujedno našem treneru Damiru Vinceku biti debi u Zagrebu u novoj ulozi. Strateg mladostaša je vodio momčad krajem studenog prošle godine u Rijeci (pobjeda protiv Primorja EB, 15:12), te u već spomenutom susretu protiv OVK Split. Sada slijedi gradski derbi, susret za prestiž u Zagrebu, sučeljavanje sa suparnicima, ali i dragim kolegama i prijateljima, Medveščakom.

– Svi smo na okupu, zdravi, nemamo problema s ozljedama. Pridružili su nam se još u ponedjeljak i juniori koji su igrali sjajno i osvojili srebro na juniorskom Prvenstvu Hrvatske. Riječ je o igračima koji su i ranije igrali za našu prvu momčad, od Fajkovića preko mlađeg Bušića, Obuljena… – veli trener Vincek i napominje.

– Mislim da bi trebali uz maksimalno uvažavanje suparnika, ali ipak pobijediti kako sada Medveščak, tako onda i kasnije Zadar u subotu u gostima, a zatim slijedi KPK doma početkom ožujka.

Inače, kad spominjemo juniore, onda i obavijest da će upravo utakmica u srijedu između Mladosti i Medveščaka, biti i prilika za još jednom, na bazenu pozdraviti i čestitati našim juniorima na friško osvojenom srebru u državnom prvenstvu. Razlog više za doći na bazen uz Savu, srijeda od 20.45 sati.