Španjolska potopila Hrvatsku

event 11.08.2016.

Hrvatski vaterpolisti poraženi su od Španjolske rezultatom 9:4 (2:0, 2:1, 1:2, 4:1) u 3. kolu turnira na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru. Barakude su odigrale slabu utakmicu u prohladnom Riju, u kojoj je malo toga štimalo. U prve dvije četvrtine igrači izbornika Tucka zabili su samo jedan zgoditak (Sukno za 3-1). Iako obrana nije […]

Hrvatski vaterpolisti poraženi su od Španjolske rezultatom 9:4 (2:0, 2:1, 1:2, 4:1) u 3. kolu turnira na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru.

Barakude su odigrale slabu utakmicu u prohladnom Riju, u kojoj je malo toga štimalo. U prve dvije četvrtine igrači izbornika Tucka zabili su samo jedan zgoditak (Sukno za 3-1). Iako obrana nije izgledala loše, napad kao da nije postojao. Lopta je teško dolazila na centre, nije bilo uplivavanja, a rijetke šuteve je lako zaustavljao golman Lopez. S druge strane Pavić nije imao niti jednu obranu te ga je zamijenio Bijač.
U drugoj polovici utakmice naši momci su krenuli odlučnije, počeli proplivavati u napadu i čak je izgledalo da mogu sustići Španjolce. Bijač je uspio zaustaviti nekoliko šuteva. Bušlje je sa stative smanjio na 4:2, te Joković krajem 3. četvrtine na 5:3.
U zadnjoj dionici utakmice još smo se ponadali kad je Garcia smanjio na 6:4, ali odmah u slijedećem napadu Španjolci povisuju vodstvo na 7:4 (Minguell) i tu su naše nade definitvno potonule. Najbolji pojedinac čitavog susreta je Argentinac u redovima Španjolske, ljevoruki Echenique, koji je zabio 4 gola s vanjske pozicije, u pravilu neometan.
Mladostaš Luka Bukić nije odigrao zapaženiju ulogu u ovom susretu, za razliku od prethodnih utakmica.
Slijedeći nastup Hrvatska ima u petak u 15:20 protiv do sada nepobjeđene Italije.