Posjeti HAVK Mladost web-shop

Spektakularno predstavljanje momčadi Mladosti

event 01.10.2020.

Zagrebački Žapci spektakularno su predstavili novu sezonu. Otvoreni prostor ispred kompleksa na Savi bio je u bojama Grada Zagreba i kluba Mladost. Uz zagrebačke pjesme predstavljen je svaki igrač, a nekoliko njih otkrilo je planove za novu sezonu.   ‘’Danas smo predstavili novu momčad HAVK Mladosti za ovu sezonu. Koristim priliku da čestitam svima na […]

Zagrebački Žapci spektakularno su predstavili novu sezonu. Otvoreni prostor ispred kompleksa na Savi bio je u bojama Grada Zagreba i kluba Mladost. Uz zagrebačke pjesme predstavljen je svaki igrač, a nekoliko njih otkrilo je planove za novu sezonu.

 

‘’Danas smo predstavili novu momčad HAVK Mladosti za ovu sezonu. Koristim priliku da čestitam svima na prošlogodišnjim pobjedama i osvojenim trofejima. Osim igračima želim čestitati i stručnom dijelu kluba na odlično odrađenoj sezoni. Ove sezone očekujem da ćemo u Zagreb donijeti barem jedan trofej, no obzirom na situaciju sa pandemijom koronavirusa koja je ostavila traga nedefiniranim kalendarom natjecanja, ne možemo i dalje predvidjeti tijek turnira, no nadamo se novim pobjedama. Želim svima puno sreće i uspjeha u novoj sezoni.” – izjavila je Ana Stojić Deban, predsjednica HAVK Mladost.

 

Vaterpolisti Mladosti aktualni su pobjednici Regionalne lige i Kupa Hrvatske te samouvjereno najavljuju nove trofeje. Prvu utakmice sezone Žapci će zaigrati ove subote, 3. listopada kada od 18 sati u prvom kolu Prvenstva Hrvatske dočekuju Korčulanski plivački klub. Ulaz je besplatan uz ograničen broj mjesta i pridržavanje epidemioloških mjera za publiku.

 

”Očekujemo jednako uspješnu sezonu kao i prošle godine. Želja nam je osvojiti trofeje te možda s nekim naglaskom da vratimo naslov prvaka Hrvatske na Savu. To je jedini trofej koji nam nedostaje u posljednje dvije godine i sve ćemo napraviti da to tako bude. Fokusirani smo na to, sigurno smo da ćemo gledati da odemo što dalje u Europi i nadamo se da će nam situacija vezano za Covid to i omogućiti!” – najavio je sezonu trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Mladost je za vrijeme ljetne stanke dovela veliko pojačanje, jednog od najboljih svjetskih bekova i kapetana hrvatske vaterpolske reprezentacije, Andru Bušlju. Uz njega, Mladosti su se pridružili Mislav Vrlić i Ante Visković dok su zagrebački klub napustili Miloš Ćuk, Alex Bowen, Jerko Anzulović i Aljoša Kunac.

 

”Stvarno nam je drago da opet počinjemo igrati vaterpolo i da smo relativno bezbolno prošli korona-situaciju. Nadam se da ćemo tako uspjeti i tijekom sezone, da nećemo imati problema s tim. Ostalo je sve na nama, da se borimo i pobjeđujemo. Malo je drugačija konstitucija momčadi, ali mi se poznajemo dugi niz godina i nema tu ništa novo, ne trebamo se pretjerano uigravati. Nadam se da ćemo sve to pokazati i u utakmicama te da nećemo imati problema s lošim situacijama unutar momčadi, kao što nismo imali ni do sada, u tom dijelu smo vrlo dobri.” – izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

 

Uz prvenstvo Hrvatske, Mladost će ove godine braniti naslov u Kupu dok je održavanje Regionalne lige zbog situacije s koronavirusom trenutno neizvjesno. Žapci će se ponovno naći u biranom društvu najbolji europskih klubova u Ligi prvaka, gdje su prošle sezone pokazali kako se mogu nositi sa svim protivnicima te da čak ni europski trofej u skoroj budućnosti nije nemoguć.

 

“Nadam se da ćemo odigrati sva natjecanja koja ćemo započeti, no jedno nažalost nećemo, a to je Regionalna liga. Očekivanja su da budemo što bolji, da u Kupu i na Prvenstvu pokažemo Jugu da smo bolji, da smo na istom ako ne i boljem nivou nego prošle godine te da konačno pokušamo uzeti Prvenstvo. Što se tiče Lige prvaka mislim da je sustav dosta nepošten. Čak 18 klubova nastupa za dva sljedeća mjesta. Ta grupa je dosta teška,  devet klubova igra za prvo  mjesto. Ako želimo biti na nivou moramo biti spremni. Što se tiče financija teško je kao i svugdje ali mislim da idemo prema izlazu. Igrači žele doći u Mladost jer su prepoznali sredinu gdje se stvari kreću u pozitivnom smjeru.“ – istaknuo je Milorad Damjanić, direktor HAVK Mladosti.

 

Boje Mladosti branit će Ivan Marcelić, Luka Bukić, Lovre Miloš, Cosmin Radu, Josip Vrlić, Konstatin Kharkov, Andro Bušlje, Mislav Vrlić, Ante Visković, Matias Biljaka, Marin Dašić, Jerko Jurlina, Marin Dašić, Luka Bajić, Franko Lazić, Tomislav Stipo Samardžić, Marko Miškić, Luka Brnetić, Roko Požarić i Luka Mihić. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.