Posjeti HAVK Mladost web-shop

Stari i novi Žapci kreću po final 4 i finale prvenstva

event 09.01.2018.

Seniori Mladosti spremni su za nastavak Regionalne lige. Tim povodom u klupskoj trofejnoj dvorani održana je press konferencija na kojoj su predstavljena nova pojačanja. Na press konferenciji igrače je predvodio kapetan Ivan Marcelić, a uz njega su bili Lovre Miloš, Branimir Herceg te Kyle Trush. Kapetan je prvi preuzeo riječ te izvijestio o stanju u […]

Seniori Mladosti spremni su za nastavak Regionalne lige. Tim povodom u klupskoj trofejnoj dvorani održana je press konferencija na kojoj su predstavljena nova pojačanja.

Na press konferenciji igrače je predvodio kapetan Ivan Marcelić, a uz njega su bili Lovre Miloš, Branimir Herceg te Kyle Trush.
Kapetan je prvi preuzeo riječ te izvijestio o stanju u momčadi:
Nažalost imamo manjih problema sa virozama. Zović i Paškvalin će gotovo sigurno propustiti prvu utakmicu. Paškvi je uklješten živac dok je Zović već neko vrijeme pod težom virozom. Viroza mući i Luku Bukića i radi po posebnom programu ali nadamo se da će on biti spreman za nastup“.

Kako ste iskoristili ovu dužu pauzu između natjecanja?
Imali smo puno vremena tako da smo odradili pune bazične pripreme. Od početka smo krenuli sa fizičkom spremom, plivanje i teretana dok smo se pred kraj posvetili taktičkim varijantama i igri u vodi.

Kako kapetan gleda na pojačanja koja su tijekom zime stigla u klub?
S Lovrom sam igrao u svim mlađim kategorijama, kako kluba tako i reprezentacije, te mi je jako drago što nam se vratio. Očekujemo da ćemo s njime jako puno dobiti u širini i kvaliteti. Brane (nap. Branimir Herceg povratnik sa posudbe) se vratio iz Medveščaka te će se morati izboriti za poziciju između dva vrhunska centra koja do mi sada imamo. On mora puno učiti i nadam se da će ih prestići. Kyle je u ovih desetak dana pokazao da je veliki radnik. Fizički je jak i dobar plivač. Nadam se da
će se pokazati kao pravo pojačanje te da će kroz igre u Mladosti izboriti se za nastup u reprezentaciji SAD
.”

Za kraj svojeg izlaganja Marca se osvrnuo na sljedećeg protivnika – Primorje:
Mislimo da smo veliki favoriti i da ne bi trebalo biti problema. Međutim, nakon neuspjeha u Kupu pušemo i na hladno. Nedostajat će nam virozni igrači. Nadamo se da će nas neuspjeh u Kupu mobilizirat baš kao što je to bilo na početku sezone bilo kad smo ispali u Ligi prvaka. Imamo kvalitetu za nešto više i to želimo pokazati“.

Lovre Miloš se nakon studija u Americi, gdje je diplomirao na ekonomiji, vrati u klub i svi ga očekuju kao pravo pojačanje. Kakvi su dojmovi nakon prvih nekoliko dana po povratku u klub?
Jako mi je drago da sam se vratio u klub u kojem sam odrastao. Kad sam odlazio u Ameriku, ostao sam u dobrim odnosima sa svima u klubu, i brzo smo se dogovorili za moj povratak. S trenerom Bajićem nisam do sada radio i još se navikavam na njegov način rada. Krećem od nule i moram se dokazati i njemu i suigračima. Dat ću sve od sebe da se dokažem i izborim mjesto u momčadi.”

Lovre je svakako najzaslužniji za dolazaku klub američkog igrača. O svom suigraču Lovro kaže:
On je igrač velikih ciljeva. Želi se izboriti za nastup na Olimpijskim igrama te to želi izboriti kroz jaki europski vaterpolo.”

Kyle Trush ima 22 godine, visok je 185cm. Prošle godine diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. O svojim razlozima dolaska u Mladost kaže:
Želim igrati i naučiti vaterpolo na vrhunskoj razini te se nadam nastupu u reprezentaciji. Zahvalan sam upravi i treneru što su mi pružili šansu nastupati za ovako veliki klub. Čuo sam puno lijepih stvari o klubu i želim se izboriti za mjesto u momčadi.”

Kako Vam se svidio grad Zagreb do sada?
Tjedan dana sam ovdje i za sada sam ugodno iznenađen. Grad je jako lijep i fasciniran sam sa arhitekturom grada koja je jako posebna.

Prošlu polusezonu Branimir Herceg trenirao je malo sa Mladost, a malo sa Medveščakom. U Regionalnoj ligi nastupao je za gradskog rivala. Trener Bajić odlučio ga je vratiti u klub te će se pokušati izboriti za mjesto centra uz Paškvalina i Radua. Nakon što je prije dvije godine postao svjetski prvak sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske vrijeme je za iskorak u seniorskom vaterpolu.
O svom povratku te konkurenciji na poziciji Branimir kaže:
Očekivao sam poziv na povratak u svoj klub. U Medveščaku sam možda više igrao, ali ovdje se puno više radi na treninzima te se više napreduje. Jako puno mogu naučiti od iskusnih centara. I Paškvalin i Radu mi puno pomažu i stalo mi daju savjete te mi ispravljaju pogreške.”