Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvo dvokolo Regionalne lige

Startamo u Splitu

event 14.09.2023.

U petak, 15. rujna počinje nova klupska natjecateljska sezona, konkretno nova sezona Premier lige. Ona za Mladost počinje gostovanjem u Splitu. Ili možda preciznije, gostovanjima – dakle, u množini

Naime, sezona 2023./24. donosi poveći broj izmjena. Od nekih izmijenjenih pravila, pa do sustava natjecanja gdje će se Premier liga igrati u dvije skupine (Zapad i Istok), isključivo ligaški dio odnosno bez Final Foura na koncu, ali i s tzv. dvokolima. Odnosno igrat će se po dvije utakmice u praktički jednom ‘produženom’ vikendu ili u tri dana.

Konkretno, Žapci će startati u poljudskom plivalištu u petak, 15. rujna protiv Mornara (20.45), da bi dva dana kasnije, u nedjelju i u istom bazenu igrali protiv aktualnog prvaka Hrvatske, Jadrana (19.45).

Mladost je u skupini A ili Zapad gdje Žapcima društvo rade preostali hrvatski klubovi (Jadran, Mornar, Solaris i Primorje EB), te prvak Crne Gore (Jadran Herceg Novi).


Naša je momčad poprilično izmijenjena. U odnosu na prošlu sezonu Mladost su napustili – Marko Jelača (Žaibas Vilnius), Valiko Dadvani (Radnički), Sandro Adeišvili (Radnički), Marko Elez (kraj karijere), Ivan Vrbnjak (Salerno) i Tin Fabris (KPK).

No, zato su u klub došli – napadač ponikao u Jadranu Jerko Penava (Solaris); centar Toni Bušić (Medveščak); Šibenčanin Eugen Koprčina (Anzio) koji će pojačati desnu stranu; pa još jedan koji se vraća iz inozemstva, Goran Solje (Stade Reims), kao i Domagoj Jajčinović, a u klub se vratio Luka Bajić (Anzio).

– U Split idemo na dan prve utakmice, dakle u petak, a nadam se da ćemo biti kompletni. Naime, u Beogradu smo na nedavnom turniru bili oslabljeni protiv Spandaua za Gluhaića, kapetan Rakovca i vratara Sunaru koji su bili prehlađeni – veli trener Zoran Bajić.
– Na početku sezone uoči prve utakmice, teško je prognozirati u kakvom smo točno stanju, formi. Utakmice u Beogradu mi s rezultatskog gledišta nisu bile bitne, ali recimo utakmica protiv baš spomenutog Spandaua koji je njemački prvak, je dala neke dobre naznaka za prvu utakmicu s Mornarom.

Za ponadati se je da će se ove trenerove riječi točno odraziti i na igru u vodi.