Posjeti HAVK Mladost web-shop

Štritof:”U Francusku idemo po drugi krug!”

event 12.10.2016.

Mladostaši ponovno pakiraju kofere jer od petka do nedjelje nastupaju na kvalifikacijskom turniru LEN Euro Cupa u Aix en Provence. Tim povodom postavili smo treneru Ratku Štritofu nekoliko pitanja. Trener Štirtof je na klupu Mladosti sjeo prije samo nekoliko mjeseci te će mu ovo biti prve službene utakmice na kojima će voditi našu ekipu. Zanimalo […]

Mladostaši ponovno pakiraju kofere jer od petka do nedjelje nastupaju na kvalifikacijskom turniru LEN Euro Cupa u Aix en Provence. Tim povodom postavili smo treneru Ratku Štritofu nekoliko pitanja.

Trener Štirtof je na klupu Mladosti sjeo prije samo nekoliko mjeseci te će mu ovo biti prve službene utakmice na kojima će voditi našu ekipu. Zanimalo nas je kako je zadovoljan s dosad učinjenim na mjestu trenera, te kako su igrači prihvatili njegov rad i ideje.
Zadovoljan sam. Za sada sve teče po planu. Igračima je potrebno vremena da se priviknu na moje zamisli, ali vidim da me prihvaćaju i da su motivirani što je najvažnije. Najveći pokazatelj uspješnog početka suradnje je kvalitetno odigran turnir Mladost 2016.“.

O stanju u ekipi rekao je: “Momčad je u dobrom stanju. Imali smo problema sa malim povredama, ali to smo riješili. Fizički su spremni, taktički radimo dosta i mislim da je za ovaj period ekipa na zadovoljavajućem nivou“.

S kojim ciljem putujemo u Francusku?
Naš cilj je kvalificirati se za drugi krug kvalifikacija u Euro Cupu, a isto tako uigravati se iz utakmice u utakmicu te dizati kvalitetu igre“.

Kakva nas konkurencija očekuje na turniru? Koji su nam najopasniji protivnici?
Za nas su ove godine svi protivnici opasni i za svakog se moramo maksimalno dobro pripremiti. U Francuskoj nas očekuju dvije francuske ekipe Pays d’Aix Natation i Montpellier, te jedna ruska Sthurm. Mislim da su sva tri protivnika jaka i da moramo maksimalno koncentrirano prići svakoj utakmici

Za kraj, zamolili smo trenera zamolili za komentar naše polufinalne skupine Kupa Hrvatske:
“Jug je favorit u ovoj grupi, a mi ćemo se boriti da izborimo drugo mjesto i da se kvalificiramo u Final Four Kupa Hrvatske”

Žapci na put kreću avionom u četvrtak ujutro sa zagrebačkog Plesa te se vraćaju u nedjelju nakon turnira.

Momcima želimo sretan put i sportsku sreću na inozemnom gostovanju.