Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završnica Kupa na Šalati

Stopostotni mlađi kadeti

event 09.07.2024.

U Zagrebu se na bazenu Šalata od ponedjeljka, 8. srpnja igra završni turnir Hrvatskog kupa za mlađe kadete

Ukupno se za pokal bori 11 momčadi podijeljenih u dvije skupine.

Naši su dječaci koje vodi trener Ratko Štritof u skupini koja broji ukupno 6 sastava.

Skupinu A čine – Mladost, Medveščak, Jadran, Primorje EB, Zadar 1952 i Zagreb; dok su u B skupini – KPK, Cavtat, Solaris, ZPK i Galeb MR.

Dva prvoplasirana sastav u skupini plasirat će se izravno u polufinale, te će parovi biti A1 – B2 odnosno B1 – A2.

Mali mladostaši su odlično počeli turnir, te su nakon tri utakmice u vodstvu s maksimalnim bodovnim učinkom.

U 1. kolu je Mladost rezultatski ‘samljela’ sugrađane iz VK Zagreba vrlo visokom pobjedom, čak 25:2. Strijelci za našu momčad bili su – Toni Cvitan 6, Dorian Komar, Vito Lokas, Karlo Pekas i Ante Đuranović po 4 gola, Juraj Šorić 2, te 1 pogodak Mihaela Katića.

Ništa puno bolje nije prošao u 2. kolu ni Zadar 1952 koji su naši dečki dobili 24:3. Golove su postigli – Dorian Komar 6, Vito Lokas 5, Toni Cvitan 4, Andrija Klišanin i Juraj Šorić po 3, Lovro Tkalčec 2, te Dominik Šarić 1 gol.

U 3. kolu, u utorak predvečer, u gradskom derbiju je Mladost svladala Medveščak 5:3. Očekivano, potpuno drukčija igra, naglasak je sada bio na obrani, sraz dvije podjednake momčadi, te od tuda i malo golova. Prvu su četvrtinu dobili mladi Žapci 3:2, da bi u sljedeće dvije četvrtine naši dečki uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom. Naš je pak sastav u drugoj četvrtini postigao dva gola, te je vodstvo 5:2 uoči zadnje četvrtine bio predznak ukupne pobjede.

Strijelci za našu momčad bili su – Mihael Katić, Vito Lokas, Toni Cvitan, Dorian Komar i Karlo Kovač, svi jasno po 1 gol.

Vrlo je izvjesno da bi utakmica posljednjeg, 5. kola u skupini, u srijedu od 17.00 sati protiv Jadrana trebala odlučivati o pobjedniku skupine.