Posjeti HAVK Mladost web-shop

Štritof: “Ispali smo od dvije kvalitetne ekipe”

event 01.10.2017.

Nakon poraza od Jadrana i ispadanja iz Europe svoje viđenje dao nam je trener Mladosti Ratko Štritof kao i jedan od iskusnijih igrača u momčadi Pavo Marković. Na ovom turniru vidjelo se da će Pavo Marković biti pojaćanje za novu sezonu, ali niti s njim se nije napravio iskorak u Europi. Koji su uzorci poraza […]

Nakon poraza od Jadrana i ispadanja iz Europe svoje viđenje dao nam je trener Mladosti Ratko Štritof kao i jedan od iskusnijih igrača u momčadi Pavo Marković.

Na ovom turniru vidjelo se da će Pavo Marković biti pojaćanje za novu sezonu, ali niti s njim se nije napravio iskorak u Europi. Koji su uzorci poraza od Jadrana?
Vidi se da se još uvijek tražimo i da nam napad nikako neide. Igrač više nam je veliki problem. Uz to danas smo u obrani napravili nekoliko pogrešaka što je ekipa poput Jadrana kaznila.”

Da li ste razočarani ispadanjem iz daljnjeg natjecanja?
Moramo se dići iz ovoga i još više raditi. Ovo je veliki minus za ovu ekipu jer smo se nadali ulaskku u Ligu prvaka. Puno bi nam značilo igrati velike utakmice, a ovako ćemo se morati orijentirati na domaće prvenstvo i Regionalnu ligu

Nakon što je uz bazen odradio kratki sastanak sa igračima, trener Štritof i s nama je podijelio svoja razmišljanja o utakmici protiv Jadrana:
Ako želiš osvojiti Ligu prvaka moraš to pokazati u bazenu, a ne samo pričati. Potrebno je puno više volje, želje, čvrstine u obrani. Nismo smjeli dopustiti primiti dva gola sa stative i 3 sa dva metra od jednog čovjeka. Jadran je danas odradio bolje utakmicu od nas i zasluženo pobijedio.”

O nastupu na turniru:
Mi smo ipak promijenili ekipu i ovo nam je bio prvi zajednički nastup na pravim utakmicama. Povrijedio nam se Valečić, bek Biljaka nam je imao operaciju što nas je dosta poremetilo. Ja nemogu reći da smo mi odigrali katastrofalno loše turnir. Možemo žaliti za pobjedom jučer, ali nama je danas u svakom slučaju trebala pobjeda. Prošle godine smo od Jadrana gubili s puno većom razlikom tako da je ovo jedan napredak. Mi smo završili treći, ali su ispred nas ovog puta dvije jako dobre ekipe..”

Kako dalje?
Imamo puno mjesta za napredak, a najviše moramo raditi na psihološkom pristupu utakmici i biti puno čvršći. Također kako su nam ovo tek prve utakmice, trebamo poboljšati i taktičko-tehničke elemente koji će doći sa više zajedničkih treninga.”

Poželimo treneru Štritofu i njegovim dečkima da što prije prebole ovo ispadanje iz Europe. Kreće Regionalna liga u kojoj će svakako imati priliku pokazati kako su kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu.