Štritof:”Moramo biti svjesni svoje snage”

event 18.10.2016.

Nakon uspješnog puta u Francusku i prolaska u slijedeću fazu LEN kupa, popričali smo s trenerom Ratkom Štritofom o turniru koji nas očekuje u Zagrebu krajem listopada. Na početku komentar nastupa na turniru u Aix en Provence: “Na turniru u Francuskoj ostvarili smo cilj i plasirali se u slijedeću fazu natjecanja. Što se tiče igre […]

Nakon uspješnog puta u Francusku i prolaska u slijedeću fazu LEN kupa, popričali smo s trenerom Ratkom Štritofom o turniru koji nas očekuje u Zagrebu krajem listopada.

Na početku komentar nastupa na turniru u Aix en Provence:
Na turniru u Francuskoj ostvarili smo cilj i plasirali se u slijedeću fazu natjecanja. Što se tiče igre bilo je uspona i padova, ali ono što je bitno, dečki su pokazali da imaju veliki potencijal kada su se nakon druge utakmice, koju smo odigrali relativno loše, uspjeli dignuti i pobijediti ruski Šturm sa devet razlike“.

U slijedećoj fazi čeka nas zanimljiva grupa, kako se Vama čini:
Grupa koju smo dobili u slijedećoj fazi nije nimalo laka. Počevši od našeg POŠK-a koji je pokazao sa utakmicama u Euro Kupu da je jedna izuzetno kvalitetna ekipa. Zatim BVSC, mađarska ekipa koja je jedva izgubila od talijanskog Canotieria u grupi i time zauzela drugo mjesto koje sigurno vrijedi više. I na kraju Posillipo, ekipa vrijedna respekta sa najboljim grčkim napadačem Vlahopulosom, mladim srpskim napadačem Suboticem i prvim centrom Crne Gore Klikovcem“.

Zanimalo nas je jesmo li unatoč težini grupe ipak favoriti za jedno od prva dva mjesta i prolazak dalje:
Mislim da smo sigurno jedni od favorita za prolazak u 1/4 finale, ali uvjeren sam da neće biti lako. Moramo ući u turnir maksimalno koncentrirani i svjesni svoje snage, a isto tako ne podcijeniti niti jednu ekipu“.

Trener i njegova ekipa sada se okreću Regionalnoj ligi koja za Mladostaše kreće ovu nedjelju (23.10.) u Novom Sadu protiv Vojvodine.