Posjeti HAVK Mladost web-shop

Strogo kontrolirana pobjeda

event 26.02.2022.

Česi su prije nekoliko desetljeća snimili film “Strogo kontrolirani vlakovi”. Naši mladostaši su u subotnju večer ‘snimili svoj film’ – Strogo kontrolirana utakmica. Mogli bi malo i izmijeniti naslov, pa ispisati riječ pobjeda umjesto utakmica. Kako god, Žapci niti jednog trenutka gostima iz Krešimirovog grada nisu dopustili ni trunku nade da bi u Zagrebu mogli […]

Česi su prije nekoliko desetljeća snimili film “Strogo kontrolirani vlakovi”. Naši mladostaši su u subotnju večer ‘snimili svoj film’ – Strogo kontrolirana utakmica. Mogli bi malo i izmijeniti naslov, pa ispisati riječ pobjeda umjesto utakmica.

Kako god, Žapci niti jednog trenutka gostima iz Krešimirovog grada nisu dopustili ni trunku nade da bi u Zagrebu mogli učiniti nešto više osim uknjižiti jedan ‘komotan poraz’. Nakon 10 minuta igre već je bilo 4:0 za Mladost (Dašić 2, Lazić, te Rakovac iz peterca). Solaris je uspio smanjiti na 4:3, ali to je bio kratkotrajni bljesak i tračak nade gostiju koju su brzo ugasili Lazić i Dašić.

U trećoj je četvrtini nastavila rasti prednost naših mladića, a najveća je bila +6 (12:6), tri minute prije kraja susreta.

“Od početka do kraja smo kontrolirali utakmicu. Čak je ona pred kraj utakmice bila i izraženija, ali smo onda stavili u igru neke mlađe igrače. One starije smo odlučili radije povući kako ne bi došlo do nepotrebnog zamora ili još gore, neke ozljede, pogotovo Hercega” – nakon utakmice će trener Mladosti, Zoran Bajić.

” Zadovoljan sam. Otvorili smo dobro, ušli odgovorno u utakmicu, poveli odmah vrlo visoko. Realizacija igrača više je bila jako dobra, pogotovo u nekim važnim trenucima utakmice, ali jednako tako i obrana s igračem manje.”

Najbolji strijelac utakmice bio je Marin Dašić s 4 gola, po 3 su dali Franko Lazić i Dario Rakovac, a po jednog Ivan Vrbnjak i Branimir Herceg. Vratar Jerko Jurlina ubilježio je 10 obrana.

Ovom pobjedom, Mladost je i matematički osigurala treće mjesto prije početka doigravanja, a naši igrači u ovom drugom dijelu Prvenstva Hrvatske imaju za odigrati još utakmicu 13. kola, 16. ožujka u Splitu kod Jadrana. U 14. kolu će Mladost biti slobodna.