Studentska reprezentacija kreće na Univerzijadu

event 29.06.2019.

Nakon 10 godina izbivanja s Univerzijade, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Robert Sappe, trener nada Mladosti, povest će našu studentsku izabranu vrstu put talijanskog Napulja u kojem se od 2. do 14. srpnja održava 30. po redu Univerzijada. Po završetku dvotjednih priprema u Zagrebu, završni “glanc” studentskoj reprezentaciji dat je u Splitu iz kojeg izbornik Robert […]

Nakon 10 godina izbivanja s Univerzijade, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Robert Sappe, trener nada Mladosti, povest će našu studentsku izabranu vrstu put talijanskog Napulja u kojem se od 2. do 14. srpnja održava 30. po redu Univerzijada.

Po završetku dvotjednih priprema u Zagrebu, završni “glanc” studentskoj reprezentaciji dat je u Splitu iz kojeg izbornik Robert Sappe i njegov pomoćnik Hrvoje Kundid iz Jadrana, vode 13 odabranih u Napulj.

Izbornik je prije puta najavio turnir:

“Pripreme smo odradili u najboljem redu i na vrlo visokom nivou. Kondicinski dio smo odradili prema programu našeg Pere Kuterovca. Kako bi se prilagodili novim pravilima, analizirali smo igru naše A reprezentacije na nedavno održanom Superfinalu Svjetske Lige. Promjena pravila nas je ulovila taman po završetku sezone koja se igrala po starim pravilima, tako da praktički bez ijedne službene utakmice idemo odmah u natjecanje. 

Sastav naše reprezentacije je slijedeći:
1. Luka Podrug-Mornar
2. Franko Lazić-Mladost
3. Branimir Herceg-Mladost
4. Ivan Živković-Mornar
5. Zvonimir Butić-Jadran
6. Duje Pejković-Jadran
7. Lovro Paparić-Primorje
8. Antonio Buha-Vouliagmeni
9. Marko Valečić-UC Berkely
10. Matias Biljaka-Mladost
11. Marin Delić-Jadran
12. Dario Rakovac-Primorje
13. Antonio Vukojević-Jug
Izbornik Sappe je analizirao suparnike:
“Naša grupa na Univerzijadi je skupina B, u kojoj uz domaćina Italiju, nastupaju Mađarska, Australija, Japan i mi.
Grupa A mi se čini znatno slabija a čine ju: USA, Rusija, Francuska, Koreja i Velika Britanija. Amerikanci i Rusi su kvalitetni, Francuska je osrednja, dok za Koreju i Veliku Britaniju mislim da nspadaju u autsajdere na ovom natjecanju.”
XXX Univerzijada u Napulj počinje 2.7. i traje do 14.7. kada je svečano zatvaranje te finale turnira u vaterpolu.
Raspored naših utakmica:
2.7. u 17:30 CRO-AUS;
4.7. u 19:30 CRO-HUN;
6.7. u 17:30 JPN-CRO;
8.7. u 19:30 ITA-CRO
a potom slijedi razigravanje ovisno o plasmanu.
“Sada smo na završnim pripremama i sparingu s VK Jadran u Splitu od kuda letimo 30.6. za Napulj. Nadam se da će prilagodba na nova pravila i na rigorozno suđenje biti dobro, te da ćemo opravdati naziv vaterpolo velesile i na Univerzijadi. Držite nam fige!”, zaključio je izbornik Sappe.