Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvo kolo RVL

Suveren početak sezone sa slavljem u Splitu

event 16.09.2023.

„Ako se dan po jutru poznaje…”. Tako nekako ide poznata stara pučka mudrost ili uzrečica

Mladost je trijumfalno počela novu sezonu, natjecateljsku godinu 2023./24. U utakmici 1. kola Premier lige – skupina Zapad, u Splitu su Žapci uvjerljivo slavili protiv domaćeg Mornara; 14:9 (5:2, 5:2, 1:2, 3:3).

Utakmica je načelno riješena u prve dvije četvrtine. Kada već početkom druge povedete u vaterpolu 7:2, kao što su to učinili naši dečki u petak kasno navečer u poljudskom bazenu, onda tvrdnja o brzo odagnanoj neizvjesnosti ima svoje uporište.
Čak su se sedmorica mladostaša upisala u strijelce, pola sastava, što također ponešto govori. Golovima je prednjačio osječki ljevak u našim redovima, David Mijić, ali pohvale zaslužuje cijela momčad. Niti jednog trenutka opuštanja nije bilo iako je pobjednik, kako smo naveli, rano odlučen.
Uostalom, najveću prednost (+7) Mladost je imala u zadnjoj četvrtini kada su momci trenera Zorana Bajića poveli 13:6.

Strijelci za Mladost bili su – David Mijić 4, zatim po dva gola Jan Bušić, Maroje Gluhaić, Jerko Penava i Eugen Koprčina, te po 1 pogodak Dario Rakovac i Luka Bajić. Vratari su imali ukupno 10 obrana (Jerko Jurlina 8 – Eugen Sunara 2).

Mladost ostaje u Splitu jer u nedjelju naši dečki već igraju i utakmicu 2. kola Premier lige. Ta će biti neusporedivo teža, protiv izvrsnog Jadrana, prvaka države, a s početkom u 19.45 sati.