Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednje kolo drugog dijela Regionalne lige

Teško gostovanje u Rijeci

event 04.12.2023.

Pred seniorskom momčadi je posljednja utakmica u ovoj kalendarskoj godini. Naime, u utorak navečer, na rasporedu je utakmica 10. kola Premier lige, natjecanja za poredak od 4. do 7. mjesta. Odredište – Rijeka!

Teško gostovanje, protiv vrlo kvalitetnog i opasnog domaćina. Ujedno, i s našim novim trenerom.

Podsjetimo, Damir Vincek je od 22. studenog trener prve momčadi našeg kluba, naslijedivši na tom mjestu Zorana Bajića u čijem je pak stožeru ove sezone Vincek i bio prvi pomoćnik.

Utakmica u Rijeci načelno ništa bitnije ne mijenja, neovisno rezultatu, u smislu poretka. Primorje EB je od ranije osiguralo čelno mjesto u natjecanju od 4. do 7. mjesta u zapadnoj skupini Premier lige. Mi pak ne možemo nikako nažalost do drugog mjesta u ovom poretku ili ukupno 5. mjesta, odnosno ostat ćemo na 6. poziciji.

Primorje EB se pokazalo u ovoj 2023. godini kao svojevrsna ‘crna mačka’ našem klubu. U posljednje 4 utakmice (2 iz sezone 2022./23. i 2 iz ove sezone), Riječani su u sva četiri navrata izašli kao pobjednici. U tom su nizu uspjeli prošle sezone preko nas osvojiti treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske, a ove nas se sezone i udaljiti od završnog turnira Hrvatskog kupa. S te strane gledano, za debi na klupi, nije baš najpoželjnije moguće gostovanje, utakmica.

– Sve stoji, ali idemo probati ispraviti neke pogreške, pokazati što smo radili, te dati svoj maksimum – veli trener Damir Vincek.

– Primorje je jako dobra momčad, godinama su već zajedno. Imaju i iskusne igrače, posebno Brguljan. Prava, respektabilna momčad, ali nije da se ne može igrati s njima. Uostalom, sve te utakmice ove godine protiv njih smo mi izgubili zapravo vrlo tijesno. Ili petercima ili gol razlike ili u zadnjoj četvrtini. Idemo ovo odigrati na najbolji mogući način, a ono što veseli da su svi spremni i zdravi.

Poredak uoči zadnjeg, 10. kola Premier lige, skupina Zapad – poretka od 4. do 7. mjesta: Primorje EB 15, Solaris 9, Mladost 3 i Mornar 3 boda.