Posjeti HAVK Mladost web-shop

Teško izborena pobjeda u Splitu

event 24.02.2019.

Teže od očekivanog, ali zasluženo, Mladost je svladala Mornara u Splitu rezultatom 13:12 (3:1, 2:4, 3:3, 5:4), te na taj način sačuvala 4 boda prednosti ispred Jadrana Carine iz Herceg Novog. Mladost je utakmicu otvorila odlično te u prvoj četvrtini povela 3:0. Golove su postigli Radu, Kharkov i Miloš, pravilno ih rasporedivši na početak, sredinu […]

Teže od očekivanog, ali zasluženo, Mladost je svladala Mornara u Splitu rezultatom 13:12 (3:1, 2:4, 3:3, 5:4), te na taj način sačuvala 4 boda prednosti ispred Jadrana Carine iz Herceg Novog.
Mladost je utakmicu otvorila odlično te u prvoj četvrtini povela 3:0. Golove su postigli Radu, Kharkov i Miloš, pravilno ih rasporedivši na početak, sredinu i kraj prve četvrtine. Lijepoj slici na splitskom semaforu u tim je trenucima pridonosio i mladi golman Jurlina koji je, zamijenivši ozlijeđenog Marcelića, u prvoj četvrtini sakupio 4 obrane.
U drugoj četvrtini Mornari pokazuju zbog čega su puno puta bili “crna mačka” Žapcima kada bi se utakmice igrale izvan Zagreba. Splićani dolaze do izjednačenja 5:5 brzim realizacijama svoja 4 igrača više. Za Žapce su u tom razdoblju zabili ljevoruki Radu i Kharkov, koji su, na kraju večeri će se pokazati, bili i najbolji strijelci Mladosti.
Nakon promjene strana, Mornar BS je dva puta dolazio u vodstvo, koje su “poništavali” najprije Ćuk, a zatim i Biljaka, da bi prednost na stranu Bajićevih izabranika vratio Petković dvije minute prije kraja treće četvrtine. U zadnju četvrtinu se ulazi s poravnatim rezultatom nakon što je Mornar još jednom brzo realizirao igrača više.
Dva puta su Mladostaši ostvarili prednost jednog gola, nakon zgoditaka Radua i Petkovića, ali Mornar se ponovo vraća u egal. Utakmica je definitivno otišla na stranu Mladosti nakon serije 3:0 u manje od 2 minute. Radu je u kratkom vremenu izborio 2 igrača više koje realizira najprije Buljubašić, a potom i Kharkov nakon time outa, da bi s istekom napada Ćuk postigao 13 gol za Mladost. Uspio je Mornar smanjiti na 12:13, ali ne i oteti 2 boda Žapcima koji su zadržali svoju lidersku poziciju na tablici.
“Dobro smo otvorili utakmicu. Ponovo nam se dogodilo da ne iskoristimo izgledne prilike za rezultatsko odvajanje. Splićani su to iskoristili i kaznili nas u rekontrama. Smatram da smo na kraju zasluženo pobijedili”, kratko je utakmicu prokomentirao trener Zoran Bajić.
Mladosti slijede dvije domaće utakmice. Najprije u LEN Ligi prvaka dočekuju Jug CO 27.2. (srijeda) u 20:30, a potom za vikend u goste stiže Partizan u 16. kolu Triglav regionalne vaterpolo lige.