Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz od Jadrana ST

Teško protiv Marcelića

event 27.11.2022.

Završili smo drugi turnir Premier lige, u našem gradu i bazenu, te ukupno 6. kolo, porazom od Jadrana. Posrtaji se u našem klubu nikada jasno ne slave, ali… Nije sramota biti poražen od sastava koji je kvalitativno ipak nemjerljivo jači, a pritom pružiti solidnu, pa i vrlo dobru igru.

Izuzmemo li početno samo vodstvo (Zović iz peterca za 1:0), suparnik je cijelo vrijeme bio u vodstvu, ali da su se jadranaši ipak morali malo i pomučiti za te bodove, da su im naši Žapci ‘disali za vratom’, prijetili, to također stoji.

Šteta je što smo rano ostali bez braniča Dadvanija (treća osobna pred sam kraj druge četvrtine), iako trena navesti da su iz istog razloga i Splićani minutu kasnije ostali bez svojeg beka, Marina Čaglja.

Naši igrači nisu olako dopuštali suparniku odvajanje (2:3 u prvoj, pa 3:4 u drugoj četvrtini). Pritisak je bio konstantan. Krajem druge dionice je Jadran prvi put osjetnije poveo (4:7), ali minutu i pol do kraja treće dionice, opet smo ‘u igri’ (6:7), a u zadnjoj minute te četvrtine i još jednom (7:8). Razlika u kvaliteti došla je do izražaja tek u zadnjoj četvrtini kada se Jadran i ‘odlijepio’ na 4 gola razlike.

Jedan od najbitnijih, presudnih igrača za pojedu jadranaša svakako je vratar suparnika, a naš izdanak – Ivan Marcelić. Reprezentativac Marca je ubilježio nestvarnih 17 obrana! Znamo kako je to kada Marca ‘poludi’. Protiv takvog vratara je onda teško tražiti pobjedu.

Strijelci za Mladost bili su – Mijić i Jelača po 2, odnosno po 1 gol Dadvani, Vrbnjak, Gluhaić i Fabris.

Zaključno, s dvije pobjede i tek jednim porazom od favoriziranog suparnika, ne možemo biti nezadovoljni učinkom, a nadasve igrom naše momčadi.