Posjeti HAVK Mladost web-shop

Težak dan u Splitu

event 17.03.2022.

Amerikanci imaju izreku “težak dan u uredu”. Kao najkraći opis nekog dana u kojem vam ne ide baš najbolje ili ne ide uopće od ruke. Svi smo imali i imat ćemo takve dane. Srijeda navečer na poljudskom bazenu bila je takva za naše mladiće. U prvenstvenom ogledu protiv Jadrana, Žapci su doživjeli težak poraz. Istini […]

Amerikanci imaju izreku “težak dan u uredu”. Kao najkraći opis nekog dana u kojem vam ne ide baš najbolje ili ne ide uopće od ruke. Svi smo imali i imat ćemo takve dane. Srijeda navečer na poljudskom bazenu bila je takva za naše mladiće. U prvenstvenom ogledu protiv Jadrana, Žapci su doživjeli težak poraz.

Istini za volju, poraz se mogao i naslutiti, gotovo pa da smo ga i najavili jer je naš sastav bio i brojčano reduciran (samo 12 igrača, računajući obojicu vratara), ali i kvalitativno dodatno oslabljen (bez Darija Rakovca). S druge strane, Jadran je objektivno jači ove sezone, te bi pobijedili i da smo zaigrali kompletni. Već u prvoj četvrtini je riješeno pitanje pobjednika, ako je ono bilo upitno, budući da su Splićani vodili 7:2. Upravo su naši bivši igrači, sada pod kapicom suparnika, briljirali – Harkov 5 golova (od toga 4 u prvoj četvrtini), vratar Marcelić 9 obrana (branio je samo tri četvrtine).

Za Mladost je najviše golova postigao Marin Dašić, tri pogotka.

Neovisno porazu, Mladost je zauzela treće mjesto u tzv. Ligi za prvaka odnosno početno mjesto broj 3 u doigravanju. U osnovnom dijelu Prvenstva Hrvatske ostalo je za odigrati još samo jedno kolo, sljedeće srijede, ali u tom kolu je naša momčad slobodna. Nadamo se da će se do tada i momčad kompletirati, oporaviti Rakovac, u cijelosti biti spreman i Biljaka, te da ćemo svježiji ući u doigravanje.