Posjeti HAVK Mladost web-shop

Težak poraz za oproštaj od Europe

event 01.10.2017.

Porazom od Jadran HN 12:7 Mladostaši su se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. Na kvalifikacijskom turniru održanom u Zagrebu zauzeli su treće mjesto. Uoči ogleda dva sudionika Regionalne lige sve je bilo jasno. Pobjedom bi Mladostaši bili prvi, Spartak drugi, a Jadran treči; u slučaju remija prvi su Rusi, Žapci drugi, a Jadranaši […]

Porazom od Jadran HN 12:7 Mladostaši su se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. Na kvalifikacijskom turniru održanom u Zagrebu zauzeli su treće mjesto.

Uoči ogleda dva sudionika Regionalne lige sve je bilo jasno. Pobjedom bi Mladostaši bili prvi, Spartak drugi, a Jadran treči; u slučaju remija prvi su Rusi, Žapci drugi, a Jadranaši treći. Nažalost, na kraju se dogodilo ono najgore, a to je poraz Mladosti koji je Ruse postavio na vrh ljestvice, Crnogorce na drugo mjesto (posljednje koje vodi u nastavak Lige prvaka) dok su Mladostaši zauzeli treće mjesto.
U prvom napadu na utakmici Mladostaši su poveli preko Pave Markovića, ali to je bilo jedino vodstvo našeg kluba na utakmici. Igrači trenera Štritofa bili su u igri još do polovice treće četvrtine (4:5), ali sa tri gola u nizu (od toga 2 iz igre) gosti se odvajaju na 8:4 i to je bio početak kraja nadanjima u duži ostanak u Europi.
Kao da je važnost utakmice unio previše nervoze u redove naše ekipe koja je s nekoliko pogrešaka dopustila lake pogotke. Jako loše ralizacija igrača više (1/12) te loša obrana s igračem manje (6/10) svakako su jedan od glavnih uzroka ovog poraza. Nezaustavljiv je bio Vladan Sapic koji je postigao čak 5 pogodaka. Kod Mladostaša Marković i Vlahović postigli su 2 gola dok su Radu, Bukić i Bašić postigli po 1.
Momčad nema previše vremena za oporavak jer već za tjedan dana na Mladosti gostuje Budva u prvom kolu Regionalne lige