Posjeti HAVK Mladost web-shop

Treneri složni: “Jug je favorit, ali možemo izboriti 5. utakmicu”

event 29.05.2018.

Ovogodišnji dobri rezultati Mladosti u velikoj su mjeri zasluga trenerskog trolista na klupi Žabaca. Prvi trener Zoran Bajić, te njegovi pomoćnici Hrvoje Hrestak i Frano Vićan najavili su četvrtu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske. Treneski trojac spremno se odazvao molbi da najavi predstojeću utakmicu Prvenstva Hrvatske protiv dubrovačkog Juga CO. Baš kao i tijekom […]

Ovogodišnji dobri rezultati Mladosti u velikoj su mjeri zasluga trenerskog trolista na klupi Žabaca. Prvi trener Zoran Bajić, te njegovi pomoćnici Hrvoje Hrestak i Frano Vićan najavili su četvrtu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske.

Treneski trojac spremno se odazvao molbi da najavi predstojeću utakmicu Prvenstva Hrvatske protiv dubrovačkog Juga CO. Baš kao i tijekom čitave sezone, i na “klupi” u caffe baru Žabac, djelovali su složno i opušteno, međusobno se nadopunjujući u razgovoru o finalu.
Jeli ovo posljednja ovosezonska najava ili ćemo imati prilike razgovarati i prije 5. utakmice u Dubrovniku?
U Gradu“, odmah ispravlja rođeni dubrovčanin Frano Vićan, “nadamo se da ćemo izboriti još jednu utakmicu i put u Duborvnik“.
Jug je u ovo finale ušao kao izraziti favorit. Koliko su se stvari promijenile nakon prve tri utakmice i jedne pobjede Mladosti (trenutni rezultat finalne serije je 2-1, op.a.)?
U tom dijelu, ne previše. Jug je i dalje favorit zahvaljujući svojoj neospornoj kvaliteti.“, odgovara Hrvoje, a Frano nastavlja “…kvaliteti dostojnoj minimalno polufinala Lige prvaka“.
Baja:”Ali i mi smo pokazali svoje adute, u prvom redu borbenost i htijenje, od kojih nećemo odustati do kraja finala. To nas je krasilo u svim utakmicama, prvenstveno zahvaljujući odličnoj fizičkoj pripremljenosti koju igrači duguju Peri Kuterovcu, našem a i reprezentativnom kondicijskom treneru.
Često se u ovakvim serijama utakmica između istih suparnika spominju fraze poput “protivnici se jako dobro poznaju”, “nema se što za sakriti” i slično. Koliko ima istine u tome? Može li Vjekoslav Kobešćak i njegov stručni stožer “ubaciti” poneko iznenađenje i sprema li Mladost neku novost za utakmicu br. 4?
Hrvoje:”Nije istina da se da se baš ničim ne može iznanediti pritivnika. Iako, iskreno govoreći, može se raditi samo o sitnim detaljima, a zadatak trenera i jest da pokuša pronaći baš takva, mala iznenađenja“.
Frano:”Kada se utakmice vežu unutar 2-3 dana, teško je smisliti i realizirati neku novost. Ali ako je razmak između utakmica 8 dana onda se neke stvari mogu promijeniti i uigrati“.
Baja:”Analizirali smo kako našu tako i igru Juga, a vjerujem da je i u njihovom stožeru ista priča. Nastojat ćemo ubaciti pokoji novi detalj, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti“.
Televizija uživo prenosi sve utakmice, što je svakako velika dobit za hrvatski vaterpolo. U prijenosima se koriste mikrofoni za vrijeme time outa kako bi se gledateljstvu približile trenerske taktičke zamisli. Dekoncetrira li vas mikrofon nad glavom i sputava li vas u komunikaciji s igračima?
Baja:”Navikli smo se. Samo da nam se ne omakne koja psovka (smijeh). Sve što pridonosi rastu popularnosti sporta ima moju podršku. A što se tiče samih savjeta… Puno stvari se uigrava na treninzima, većina akcija se zna, a i igračima nije do slušanja dugih priča za vrijeme time outa. Potrebno ih je samo kratko podsjetiti na dogovorene akcije“.
Što ćete reći Vjeki i njegovim suradnicima kod pozdravljanja prije početka, a što na kraju utakmice?
Baja je samo raširio ruke pokazujući na Hrvoja i Franu da oni odgovore, na što je Hrvoje rekao: “Prije početka ćemo im zaželiti dobru i fer utakmicu. Kad bi smo im zaželjeli pobjedu nebismo bili iskreni, već licemjerni. A na kraju, na kraju se nadam da će oni nama čestitati na pobjedi, a mi njima poželjeti sretan put s riječima: vidimo se u Dubrovniku“.
Za kraj pitali smo trenera Bajića koja je njegova poruka svojim igračima, protivnicima i publici.
Baja je samo kratko rekao:”Vjerujem i nadam se da se s ovim finalom vaterpolo ponovo “vratio” u Zagreb. Učinit ćemo sve što možemo da razveselimo publiku koja će nas doći podržati“.
Na ove Bajine riječi možemo samo dodati – mjesto radnje: plivalište na Savi, vrijeme radnje: srijeda 30.05. u 18:00
Dođite i uživajte u vrhunskom vaterpolu. Sretno Mladostaši!