Posjeti HAVK Mladost web-shop
Šesto kolo PH protiv gradskih rivala

Tri boda sa Svetica

event 18.02.2024.

Mladostaši su dobili i još jedan gradski derbi protiv Medveščaka. Na bazenu Svetice, pred kamerama Sportske televizije, a sam koji sat prije nego li će Barakude u Dohi postati ponovi svjetski prvaci, naši su Žapci odmjerili snage s domaćim Medveščakom

Suparnik se pokazao sada u daleko boljem izdanju nego u našoj prijašnjoj utakmici uz Savu. Uostalom, tomu svjedoči i konačan rezultat; 11:9 (1:3, 3:1, 4:3, 3:2). Medveščak je dobio prvu četvrtinu, nakon druge smo bili skoro rezultatski na početku što se tiče ishoda (4:4). Egal je na semaforu (6:6) bio još sredinom treće četvrtine, da bi tada preko Bajića i Mijića i njihovih golova ipak došli do prednosti dva gola – 8:6. No, nije odustajao domaćin, smanjio je na 8:7, te se sa samo jednim golom prednosti ušlo u zadnjih osam minuta.

Gol za nas bilo je još šest minuta do kraja utakmice (9:8), da bi pogocima Mijića i Hercega, naši Žapci podignuli razliku na +3 (11:8) i tada ‘prelomili’ pitanje pobjednika.

Strijelci za Mladost bili su – David Mijić 4, Branimir Herceg 3, te po 1 gol Goran Solje, Dominik Obuljen, Eugen Koprčina i Luka Bajić.