Posjeti HAVK Mladost web-shop

Trijumfalan početak Barakuda

event 14.02.2021.

Karpati su svladani, idemo dalje! Hrvatski su vaterpolisti na dojmljiv način, prezentacijom snage, kvalitete, ali i ozbiljnosti u sve 32 minute otvorili predolimpijski turnir u Rotterdamu, iznimno uvjerljivom pobjedom nad Rumunjskom. Niti u jednom trenutku utakmice nije doslovno dopušten niti tračak nade suparniku. Svi su njihovi napadački napori razbijeni u začetku, baš kao što je […]

Karpati su svladani, idemo dalje! Hrvatski su vaterpolisti na dojmljiv način, prezentacijom snage, kvalitete, ali i ozbiljnosti u sve 32 minute otvorili predolimpijski turnir u Rotterdamu, iznimno uvjerljivom pobjedom nad Rumunjskom. Niti u jednom trenutku utakmice nije doslovno dopušten niti tračak nade suparniku. Svi su njihovi napadački napori razbijeni u začetku, baš kao što je izrešetana i obrana rumunjske momčadi.

U obrani su naši mladići igrali presing na sredini bazena, zaustavivši brzo, a u biti ikakvo razvijanje ili širenje napada suparnika. Posljednjih desetak sekundi bi uslijedilo povlačenje u zonu, ruke visoko podignute, na semaforu sekunde za napad Rumunja ‘cure’, u njih to stvara nervozu, a ne vide prolaz do Bijačevog gola.

U napadu su naši reprezentativci igrali smireno, što opet ne znači i sporo. Igralo se mudro, na dugačak napad, a opet vrebanje i najmanje pogreške koju bi vanjska linija uočavala i kažnjavala. Napad je bio cijeli susret vrlo dobar, a izvanredno precizan u prvoj četvrtini. Pet golova i dvije grede iz ukupno točno sedam šuteva prema rumunjskom vrataru. Suparnički čuvar mreže prvi je šut obranio tek početkom druge četvrtine. Tu je već suparniku ‘ubijena’ volja, pobjednik odlučen.

Počelo je golom Jokovića iz peterca (zaradio Lončar na dodavanje baš Jokovića). U trećoj je minuti Vukičević postigao gol na asist opet Jokovića, da bi sredinom prve dionice s lijeve strane Fatović našao uplivanog Macana, a ovaj rasparao mrežu. Za početak, 3:0. Rumunj Georgescu koji je i najviše šutirao prema Bijačevom golu uspio je smanjiti na 3:1. Do isteka ove četvrtine prvo je Miloš iznenadio rumunjskog vratara kojem su njegovi braniči otkrili prazan lijevi kut, da bi s igračem više uspješno napad završio Bukić – 5:1 Već je tu bilo jasno kako će utakmica izgledati, kakav rezultat biti, ali za svaki slučaj u istom su tonu naši mladići nastavili i u drugoj dionici.

Na gol Fulee, tri su u nizu postigli Hrvati – Joković, te dvaput Burić, od toga drugi Burićev s igračem više. U poluvremenu 8:2, igrač više u tom trenutku 3-3, igrač manje 1-5… U biti, koji god dio igre išli navoditi, sve je bilo u ‘debelom’ plusu za Hrvate. Ono što nas ipak najviše veseli je da opuštanja ili zadovoljavanja rezultatom, osiguranom pobjedom nije bilo ni u nastavku. To je pravi pristup, a ujedno i naš je stožer u solidnoj mjeri mijenjao, rotirao igrače. Ovo je turnir na kojem su svi baš detalji bitni, na sve i o svemu valja voditi računa, pa tako i o tomu da se učestalim rotacijama ipak štedi što više energija svakog igrača, a da rezultat ne trpi. Prva utakmica na turniru je u tom, pa i u svakom pogledu, apsolutno položena s odličnim.

Sljedeća je na redu Nizozemska, u ponedjeljak, ponovo od 19.00 sati i uz prijenos na HTV 2.

Izvor: HVS