U-14: I dvojica Žabaca među zlatnima iz Beograda

event 04.08.2019.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-14 osvojila je prvo mjesto i zlatne medalje na turniru Darko Čukić odigranom ovaj vikend u Beogradu. Među odabranicima izbornika Burburana bila su i dvojica Mladostaša Jan Bušić i Filip Josipović. Turnir, koji je od petka do nedjelje odigran na bazenu Banjica, okupio je 5 reprezentacija. Osim Hrvatske nastupili su igrači iz […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-14 osvojila je prvo mjesto i zlatne medalje na turniru Darko Čukić odigranom ovaj vikend u Beogradu. Među odabranicima izbornika Burburana bila su i dvojica Mladostaša Jan Bušić i Filip Josipović.

Turnir, koji je od petka do nedjelje odigran na bazenu Banjica, okupio je 5 reprezentacija. Osim Hrvatske nastupili su igrači iz Srbije, Crne Gore, Gruzije i Malte. Hrvatski reprezentativci najprije su svladali Maltu s 13:12, a zatim, što su protivnici postajali sve teži, su naši igrači igrali sve bolje i bolje. Redom su svladali Gruziju 16:10, Crnu Goru 12:3 i Srbiju 11:3. Čestitke treneru Burburanu, stručnom stožeru i igračima Čubraniću, Babiću, Peruzoviću, Dujmiću, F. Josipoviću, Cvjetkoviću, Jakaši, Burđelezu, Jarku, Vekiću, Bušiću, R. Josipoviću, Stričeviću, Rateju i Brakusu.

Sjajan je ovo uvod u Kup Republike Hrvatske koji se za ovu generaciju igra na Šalati 8.-11. kolovoza 2019.

Vjerujemo da će ovaj uspjeh dvojca Bušić-Josipović, njima i njihovim suigračima iz Mladosti biti dodatni podstrek da ostvare što bolji plasman na Kupu Hrvatske.

repka_U-14