Posjeti HAVK Mladost web-shop

U-17: Hrvatska lakoćom preko Ukrajine

event 12.09.2017.

U posljednjoj utakmici u grupi A, Hrvatska U-17 reprezentacija je bez poteškoća svladala Ukrajince 19:4 (6:1, 6:1, 5:2, 2:0) i plasirala se u završnicu Europskog prvenstva koje se odigrava na Malti. Nakon jučerašnje napete utakmice s Mađarima, izbornik Vincek i naši mladi reprezentativci danas s Ukrajincima nisu dozvolili niti najmanju neizvjesnost. Od početka su krenuli […]

U posljednjoj utakmici u grupi A, Hrvatska U-17 reprezentacija je bez poteškoća svladala Ukrajince 19:4 (6:1, 6:1, 5:2, 2:0) i plasirala se u završnicu Europskog prvenstva koje se odigrava na Malti.

Nakon jučerašnje napete utakmice s Mađarima, izbornik Vincek i naši mladi reprezentativci danas s Ukrajincima nisu dozvolili niti najmanju neizvjesnost. Od početka su krenuli silovito, te ostvarili uvjerljivu pobjedu, i na taj način praktično osigurali prvo mjesto u svojoj skupini, koja je i u službenoj LEN-ovoj najavi europskog prvenstva apostrofirana kao „skupina smrti“.
Najbolji strijelac u reprezentaciji Hrvatske bio je Penava s 5 zgoditaka, a gotovo svi igrači su se upisali u strijelce, među kojima i Mladostaši Markić (1), Herceg (2) i Bajić(1). Golman Mladosti Miškić branio je zadnje dvije četvrtine.
Ne pobjede li Mađari u zadnjoj utakmici skupine A Crnu Goru s više od 9 golova razlike, hrvatski reprezentativci će se izravno plasirati u četvrtinu finala te će im srijeda biti dan za odmor. U protivnom, naši sutra u podne igraju osminu finala Europskog prvenstva U-17 protiv boljeg iz susreta Gruzija – Malta.