Posjeti HAVK Mladost web-shop

U-17: Hrvatska protiv Rusije u četvrtfinalu

event 13.09.2017.

Reprezentacija Hrvatske U-17, nakon osvojenog prvog mjesta u skupini A na Europskom prvenstvu, danas ima dan odmora. Sutra, 14.9. na rasporedu su utakmice četvrtfinala, a naši mladići svoju utakmicu igraju u 19:00 protiv Rusije koja je danas svladala Rumunjsku s tijesnih 9:8. S vruće Malte javio nam se izbornik Damir Vincek. Zahvalio se na čestitci […]

Reprezentacija Hrvatske U-17, nakon osvojenog prvog mjesta u skupini A na Europskom prvenstvu, danas ima dan odmora. Sutra, 14.9. na rasporedu su utakmice četvrtfinala, a naši mladići svoju utakmicu igraju u 19:00 protiv Rusije koja je danas svladala Rumunjsku s tijesnih 9:8.

S vruće Malte javio nam se izbornik Damir Vincek. Zahvalio se na čestitci koju smo mu uputili za plasman među osam najboljih ekipa Europe, te rekao:
“Prvo mjesto u skupini nam je donijelo dan odmora i dalo nam priliku da saniramo neke bolesti, ozljede i napunimo baterije za dalje. Nećemo se samo odmarati, nego ćemo odraditi i dva treninga kako bi što spremniji dočekali četvrtfinale s Rusijom. Ekipa Rusije je nepredvidiva i samim time nam je nezgodan protivnik. Fizički su jaki, plivački dobro spremni, a imaju i dobre pucače. Kod Rusa je u zadnje vrijeme vidljiv napredak u svim reprezentativnim kategorijama. Očekujem tešku i neizvjesnu borbu do samog kraja utakmice. Siguran sam da će igrači dati svoj maksimum i “ostaviti srce na bazenu” kako bi izborili pobjedu. Veselim se toj utakmici jer, po do sada prikazanom na ovom turniru, je vidljivo da smo dobra i kvalitetna reprezentacija. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje, otklanjajući pri tome određene slabosti u igri. I vjerujem da će naša forma i dalje rasti. Potpuno smo koncentrirani na ovu utakmicu četvrtfinala.”
Napomenimo da su naši imali priliku vidjeti snagu i slabosti Rusa na nedavno održanom pripremnom turniru u Nikšiću, na kojem je nastupilo svih osam četvrtfinalista s ovog Eura.
Sretno našim mladim reprezentativcima i njihovom stožeru, kojeg osim izbornika Vinceka, čine mladostaši Robert Sappe (pomoćnik izbornika) i Damir Luketić (fizioterapeut), te Neven Kovačević (koordinator mlađih selekcija).