Posjeti HAVK Mladost web-shop

U boj za broncu!

event 06.05.2022.

Ove se subote u Zagrebu igra potencijalno posljednja ovosezonska prvenstvena utakmica Žabaca. Naime, Mladost od 18.00 sati započinje duel sa Solarisom za treće mjesto u Hrvatskoj. Riječ je o prvoj utakmici, a igra se do dvije pobjede, stoga… Pobijedi li se večeras uz Savu, pa potom ponovo za tjedan dana u Crnici, bronca je oko […]

Ove se subote u Zagrebu igra potencijalno posljednja ovosezonska prvenstvena utakmica Žabaca. Naime, Mladost od 18.00 sati započinje duel sa Solarisom za treće mjesto u Hrvatskoj. Riječ je o prvoj utakmici, a igra se do dvije pobjede, stoga… Pobijedi li se večeras uz Savu, pa potom ponovo za tjedan dana u Crnici, bronca je oko vrata! U tom kontekstu bi subotnja utakmica bila posljednja ove sezone doma. No, to je računica. Više navijačka ili sukus želja, ali nije baš predaleko i od ostvarenja.

“Nas se od početka sezone gleda, pa i mi sami to mislimo, da smo najveći kandidati za treće mjesto”, napominje i trener mladostaša, Zoran Bajić.

“Nakon ligaškog dijela odnosno uoči doigravanja imali smo ipak ostvarenu prednost od čak 8 bodova u odnosu na četvrtoplasirani Solaris. U okolnostima koje su nam svima poznate ove sezone, mislim da smo načelno odigrali dobru godinu. Mnoge smo utakmice odigrali i vrlo uvjerljivo, za neke mi je žao što se nismo možda i ‘naplatili’.”

No, još je uvijek mrvicu prerano za analizu sezone. Sve dok ona traje, a trajat će do sirene za kraj zadnje utakmice, bila ona druga ili treća sa Solarisom. Sa Šibenčanima je Mladost ove sezone vrlo dobro ‘stajala’. Odreda pobjede, bez prevelike drame odnosno neizvjesnosti. Još k tomu sada dočekujemo goste u punom sastavu, odnosno bez bolesnih, ozlijeđenih ili iz bilo kojeg drugog razloga izostajućih igrača.

“Ova dva tjedna koliko se nije igralo ili koliko je proteklo od naše zadnje utakmice, energetski su se igrači ‘napunili’, imali i sparing-treninge s Triesteom. Spremili smo se za Solaris i zato se nadamo dobroj igri i pobjedi”, zaključuje trener Zoran Bajić.

Za one koje nisu u mogućnosti doći na bazen na Savi, klub je osigurao prijenos putem interneta, na linku https://youtu.be/p6r7ERmXtS0