U Budvu bez Lazića i Biljake

event 19.01.2022.

Krajem studenog prošle godine odigran je prvi ciklus turnira Premier lige ili nazovimo ga ‘gornjeg doma’ regionalnog klupskog nadmetanja. Žapci su tada u Beogradu odigrali prvih 6 utakmica ovog natjecanja, a sada ih od četvrtka, 20. siječnja do nedjelje, 23. ovog mjeseca čeka drugi turnir. Ovaj će se održati u Budvi, u Crnoj Gori, a […]

Krajem studenog prošle godine odigran je prvi ciklus turnira Premier lige ili nazovimo ga ‘gornjeg doma’ regionalnog klupskog nadmetanja. Žapci su tada u Beogradu odigrali prvih 6 utakmica ovog natjecanja, a sada ih od četvrtka, 20. siječnja do nedjelje, 23. ovog mjeseca čeka drugi turnir.

Ovaj će se održati u Budvi, u Crnoj Gori, a ondje će našim mladostašima ‘društvo praviti’ Solaris, zatim crnogorski klubovi Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi i Budva, a iz Srbije finalisti tamošnjeg nacionalnog kupa, Radnički Kragujevac i Novi Beograd.

Naša momčad putuje iz Zagreba preko Dubrovnika za Budvu na dan prve utakmice, dakle u četvrtak, no nije da smo lišeni problema. Kao i sav sport, te praktički sve momčadi, tako i našu muči pandemija. Dvojica igrača, obojica sa šireg popisa hrvatske reprezentacije, Franko Lazić i Matias Biljaka su pozitivni, te će Mladost turnir u Budvi biti oslabljena za njih dvojicu.

“U ovakvim uvjetima je teško bilo što predviđati, još manje planirati, raditi strategiju” – veli trener Zoran Bajić koji se u srijedu, 19. siječnja, vratio nakon akcije reprezentacije iz Atene.

“Netko je u toj situaciji više, netko manje zahvaćen, a mi smo ostali bez dvojice reprezentativaca, vrlo bitnih igrača iz udarne, početne postave i to je veliki hendikep. Naravno, to ne znači da ćemo mi izvijestiti bijelu zastavu. Mladost to nikada ne čini, ali u problemu smo sada. Nemamo bekove praktički. Imamo Luku Bajića koji se vraća, ali nezaliječen je. Idemo s puno vrlo, vrlo mladih igrača. Morat ćemo modificirati malo obranu, igrati što više M-zonu kako ne bi trpjeli manjkavost na poziciji bekova, a u napadu nastojati biti što raznovrsniji.”

Jedno je poprilično izvjesno na koga će se mladostaši i još više sada uzdati.

“Sasvim sigurno je to naš vratar Ivan Marcelić, na njega ćemo se morati i još više osloniti jer netko mora ‘povući’. Posebno ako želimo pozitivniji rezultat, posebno protiv Primorca i Solarisa.”

Kakvo je stanje s centrom Branimirom Hercegom koji je operiran prije pola godine, te bi trebao biti blizu povratka?

“Čak sam računao da bi ga mogao imati na ovom turniru u Budvi, međutim on se još ne osjeća spremnim, sigurnim. Mislim više mentalno, što je razumljivo jer on je imao tešku ozljedu ramena. Je, prošlo je 6 mjeseci od operacije, a nadam se da bi s tjedan-dva dodatnih treninga, još malo stečene sigurnosti mogao početi konkurirati za prvu momčad. Pa, za početak ga barem koristiti minutu-dvije po četvrtini” – napominje trener Žabaca, Zoran Bajić.

Mladost u Budvu putuje u sastavu – Ivan Marcelić, Tomislav Stipo Samardžić, Igor Pliskevič, Vid Brčić, Ivan Vrbnjak, Dario Rakovac, Marin Dašić, Luka Bajić, Tin Fabris, Jakov Škiljić, Jerko Julina, Jakša Zaratustra Mihaljević i Dominik Obuljen.

Raspored i satnica utakmica Mladosti u Budvi

Četvrtak, 20. siječnja – 1. kolo

(20.40) Mladost – Primorac (Arena Sport 2)

Petak, 21. siječnja – 2. kolo

(18.50) Solaris – Mladost (Arena Sport 2)

Subota, 22. siječnja – 3. kolo

Mladost je slobodna

Nedjelja, 23. siječnja – 4. kolo

(10.00) Radnički – Mladost (Arena Sport 1)

Poredak Premier lige nakon prvih turnira:

Novi Beograd 18, Jug AO 15, Jadran Split 13 (-1), Radnički 11 (-1), Jadran (HN) 9, C. zvezda 9 (-1), Partizan 9, Šabac 6, Mladost 6, Primorac 5 (-1), Solaris 3 (-1), Mornar BS 1 (-1) i Budva 0.

Napomena: jedan dio momčadi je odigrao 6 utakmica dosad, dok drugi dio ima iza sebe 5 susreta i kod njih je stavljena oznaka (-1).