Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prva utakmica polufinala PH

U Gružu počinjemo polufinalnu borbu

event 31.03.2023.

U subotu od 19.00 sati ulazimo u novu polufinalnu seriju doigravanja za naslov prvaka države. Suparnik teško da može biti teži, jači, opasniji

Momčad dubrovačkog Juga aktualni je prvak države, a ove su sezone osvojili sva tri dosad moguća natjecanja – nacionalni Superkup, Hrvatski kup i nedavno Premier ligu. Opet, to nikako ne znači da mladostaši nemaju svoju ‘misiju’.

– Nismo došli ovdje na predaju ili turizam. Ne poznajem taj termin – naglašava trener Zoran Bajić, malo nakon slijetanja u Dubrovnik.

– Došli smo željni pokazati da nedavni rezultat u Dubrovniku, kada smo pobijedili 18:12 nije bio slučajan, kao što netko priča. Kretat ćemo se ‘mic po mic’, malo po malo, četvrtinu po četvrtinu. Znamo da u prvoj četvrtini treba izdržati nalet Juga. Tu su oni vrlo jaki i kada se odvoje rezultatski, jako ih je teško sustići – nastavio je trener Žabaca.

Slično govori i kapetan naše momčadi, prvi strijelac i najbolji igrač, konstanta u oba smjera igre, Marko Jelača.

– Ni najbolje generacije Mladosti u povijesti, ali ni najjači današnji klubovi poput Pro Recca, nitko nije vodio jednog Juga u Dubrovniku kao mi čak 18:10, a na kraju je bilo 18:12.  Znam da su se neke okolnosti tamo tada spojile, ali ipak… Mislim da nije baš bila ni slučajnost, kako neki misle – veli naš Marko.

Trener Bajić je iznio zanimljivo mišljenje puno pohvala na račun suparnika.

– Jug je u fantastičnoj formi, galvanizirani, puni samopouzdanja, svjesni svoje kvalitete. Imamo izrazito težak zadatak. Možda čak nikad nismo bili u takvoj situaciji, barem od kako ja vodim momčad. Stvarno igraju odličan vaterpolo, još jednom im čestitam na osvajanju Premier lige.

No, ako je netko iz ovog pomislio da su mladostaši pomireni s neuspjehom…

– Ne, ne, daleko od toga. Korak po korak, četvrtina po četvrtinu. Ideja je eliminirati primanje jednostavnih, prelaganih golova. Zatvoriti kontranapad, koliko nam je moguće igrati 6 na 6, usporiti njihov ritam i da nam se možda ponegdje nešto malo i posreći. U svakom slučaju, moramo vjerovati i biti hrabri. 

Ono što ipak stoji da većina javnosti od Juga očekuje ono ‘nešto’, odnosno nema imperativa nad Mladosti. S tim se baš ne bi složio trener Bajić.

– Mi imamo pritisak, imperativ. Moramo imati teret na leđima. Ovo je Mladost! Mi smo Mladost! Sportski motiv uvijek mora postojati, nadmetati se, biti bolji. To je naša škola, naš klub, bez obzira kome idemo u goste ili s kim igramo. Zato mislim da nas s pravom i jugaši na neki način respektiraju.

Kapetan Marko Jelača je pak poručio za kraj.

– Borbenost, agresivnost, zajedništvo sviju nas. To je ono što očekujem. Imali smo i sastanak, mi igrači između sebe. Nakon remija protiv Mornara i mislim da bi se i to moglo vidjeti u bazenu.

Mladostaši su inače u Gružu oslabljeni za Tina Fabrisa koji je zbog povišene temperature bio primoran ostati u Zagrebu, baš kao i pomoćni trener Frano Vićan. Utakmica u Gružu, Jug AO – Mladost počinje u subotu u 19.00 sati. Prijenos je na Youtube kanalu HVS-a.

https://youtube.com/live/ZwYwVuFMHoM?feature=share