Posjeti HAVK Mladost web-shop

U Herceg Novi po pobjedu

event 07.02.2019.

Mladost putuje u Herceg Novi gdje će protiv domaćeg Jadrana odigrati utakmicu 13. kola Triglav Regionalne vaterpolo lige koja je na rasporedu 8.2. u 20:15 uz prijenos na Arena Sport 1. Složenac kojeg “konzumiraju” seniori Mladosti od početka ove godine izgleda otprilike ovako: red Lige prvaka, pa dva reda Regionalne lige i tako više puta. […]

Mladost putuje u Herceg Novi gdje će protiv domaćeg Jadrana odigrati utakmicu 13. kola Triglav Regionalne vaterpolo lige koja je na rasporedu 8.2. u 20:15 uz prijenos na Arena Sport 1.
Složenac kojeg “konzumiraju” seniori Mladosti od početka ove godine izgleda otprilike ovako: red Lige prvaka, pa dva reda Regionalne lige i tako više puta. Nisu im se kapice niti pošteno osušile nakon utakmice Lige prvaka, a već ih Žapci moraju pakirati za put u Crnu Goru, točnije Herceg Novi, gdje žele nastaviti sjajan niz u 13. kolu Regionalne lige.
Dočekuje ih domaći Jadran koji se trenutno nalazi na 3. mjestu na tablici i zaostaje 7 bodova iza vodeće Mladosti. Jadranaši su i sudionici polufinala Euro Kupa, u kojem krajem mjeseca brane +1 iz prve utakmice protiv mađarskog OSC-a.
Prije tri mjeseca Jadran i Mladost igrali su utakmicu na Savi i rezultat je bio, da podsjetimo, “rukometnih” 20:15 za Žapce kod kojih su briljirali Petković, Ćuk i Kharkov svaki sa po 4 gola. Jadran je u prethodnih 12 kola ubilježio devet pobjeda i tri poraza među kojima je spomenuta utakmica na Savi, uz dva uvjerljiva poraza od dubrovačkog Juga.
Crnogorci su protivnici koji zaslužuju maksimalan respekt, a Žapcima je utakmica u Igalu bitna da se vrate navici pobjeđivanja nakon nedavnog poraza u Ligi prvaka.
Lani su isti suparnici u Igalu odigrali utakmicu u kojoj je treća četvrtina odlučila o pobjedniku (3:0 za Jadran). Jadran je tada slavio s 13:9.
Prije zadnjeg treninga pred put u Herceg Novi, trener Bajić je rekao:
“Respektiramo protivnika, koji je, uostalom kao i mi, praktično siguran učesnik F4 Regionalne lige. Radi se o vrlo dobroj ekipi, pogotovo na domaćem bazenu. Igraju ozbiljan vaterpolo s jakim kolektivnim kontra napadom. Imaju nekoliko sjajnih igrača u općenito govoreći discipliniranoj momčadi odlično, vođenoj od strane kolege Vladimira Gojkovića.
Mi ćemo sve učiniti da se uz dobru igru pobjedom psihički dignemo kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone.”

Draž 13. kola RWL leži u činjenici da se četiri kandidata za završnicu susreću međusobno, pa bi ovisno o rezultatima susreta Jadran HN – Mladost i Jadran ST – Jug, po završetku tih dviju utakmica mogli imati puno jasniju sliku o mogućim parovima u polufinalu F4, kao i o domaćinu završnog turnira za kojeg naviše izgleda ima naša Mladost.