U Igalu prvi poraz u Regionalnoj ligi

event 08.02.2019.

Trinaesto kolo Triglav Regionalne vaterpolo lige bilo je nesretno za Mladost koja je poražena u Igalu od domaćeg Jadrana rezultatom 13:10 (3:5, 2:1, 4:2, 4:2). Uvijek su gostovanja Mladosti u Herceg Novom bila zahtjevna i teška. Žapci su zadnji puta slavili kod Jadrana prije pune 4 godine, a od tada su se praznih ruku vraćali […]

Trinaesto kolo Triglav Regionalne vaterpolo lige bilo je nesretno za Mladost koja je poražena u Igalu od domaćeg Jadrana rezultatom 13:10 (3:5, 2:1, 4:2, 4:2).
Uvijek su gostovanja Mladosti u Herceg Novom bila zahtjevna i teška. Žapci su zadnji puta slavili kod Jadrana prije pune 4 godine, a od tada su se praznih ruku vraćali u Zagreb.
Trener Bajić je u najavi susreta pokazivao puni respekt prema protivniku, što se pokazalo opravdanim.
Iako, početak susreta je navijače Mladosti držao u uvjerenju da se ovogodišnji niz nepobjedivosti u Regionalnoj ligi može nastaviti.
Poveli su Žapci najprije sa 1:0 i 2:1, te se u prvoj četvrtini “odlijepili” na 5:2 nakon 2 uzastopna gola Miloša Ćuka. Jadran je u nastavku utakmice malo tu prednost smanjio, ali ona je i početkom treće četvrtine iznosila 2 gola. Ali jedan dosuđen peterac, kojeg je Radović pretvorio u zgoditak, kao da je okrenuo utakmicu i jadranašima dao krila. Uslijedila su još 3 njihova pogotka i na semaforu je svijetlilo 9:7 za domaće. Uspjela se Mladost vratiti nakon dva gola Radua s igračem više. Cosmin je poravnao i na 10:10 sredinom poslijednje četvrtine.
No završnica utakmice potpuno pripada domaćim igračima koji postižu tri gola, na koja Žapci nisu imali odgovor.
Trostruki strijelci za Mladost bili su Ćuk i Radu, 2 gola je pridodao Buljubašić, a po jedan su zabili Petković i Bajić.
Jadran se ovom pobjedom primakao Mladosti na 4 boda. Žapci iduću utakmicu u Regionalnoj ligi igraju u petak 15.2. na svom bazenu, a protivnik im je opet Jadran, ovaj puta onaj iz Splita.
Prilika je to da se pred svojom publikom igrači Mladosti vrate u pobjedničke vode i očuvaju vodstvo na tablici koje drže od 1. kola ove sezone.