Posjeti HAVK Mladost web-shop
Kvalifikacije uz Savu

U lov na Final Four Kupa

event 27.10.2023.

Od petka do nedjelje, 27. do 29. X. kako je već od ranije znano, naš je klub i naš dom, bazen uz Savu, domaćinom jednog od dva kvalifikacijska turnira Hrvatskog kupa.

Riječ je o izlučnom dijelu natjecanja za završni turnir Kupa ili Final Four koji će se odigrati u Zadru, 1. i 2. prosinca. Na taj su se turnir već plasirali Jug AO i Jadran kao prošlosezonski finalisti.
To pak drugim riječima znači da bazeni uz Savu i Crnici daju još svaki po samo jednog ‘putnika’ za Zadar, odnosno na Final Four ide samo pobjednik.

Na našem, zagrebačkom turniru, ‘koplja će se po svemu sudeći lomiti’ u subotu, u 2. kolu. U susretu Mladosti i Primorja EB. Uz dužno uvažavanje preostala dva suparnika, Medveščaka i KPK, kvalitativan odnos snaga se svodi po svemu sudeći na subotnji dvoboj naših mladića protiv vrlo jake momčadi riječkog Primorja EB. Još su relativno svježa sjećanja na zadnje gostovanje Riječana na našem bazenu, kada su proljetos u ‘majstorici’ za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske slavili gosti. Od tada Primorje EB nije ništa slabije. Našu je pak momčad snašla nevolja.

– Povišenu temperaturu ima David Mijić i u ovom trenutku mi je jako teško reći hoće li biti spreman. Ne samo za 1. kolo protiv KPK, nego i kasnije, pa tako i za subotnju utakmicu s Primorjem – govori Zoran Bajić, trener mladostaša i nastavlja.
– Subotnja utakmica će vrlo vjerojatno biti odlučujuća utakmica koja ili Primorju ili nama omogućava prolazak dalje. Idemo na ozbiljnog suparnika, momčad koja već dulje vrijeme igra u odličnoj formi, stekli su sigurnost, samopouzdanje. Ozbiljan su i respektabilni sastav koji zajedno igra pet godina, barem okosnica te momčadi zajedno s trenerom Hinićem. Dobro su vođeni, agresivni i to je nešto na što ćemo morati obratiti pozornost. Mi moramo što je više moguće smanjiti broj tehničkih pogrešaka kako u obrani, tako u napadu, zatvoriti njihovu kontru – rekao je trener Bajić.

Skupina A (Zagreb) – Mladost, KPK, Primorje EB i Medveščak
Skupina B (Šibenik) – Solaris, OVK Split, Mornar i Zadar 1952

Raspored i satnica turnira u Zagrebu

Petak, 27. listopada – 1. kolo

(19.45) Mladost – KPK

(21.00) Primorje EB – Medveščak

Subota, 28. listopada – 2. kolo

(18.00) KPK – Medveščak

(19.30) Mladost – Primorje EB

Nedjelja, 29. listopada – 3. kolo

(11.00) Primorje EB – KPK

(12.30) Medveščak – Mladost

Navijači Žabaca – ovo je novi trenutak da se i vi iskažete. Momčad očekuje pomoć 8. igrača, s tribina!