Posjeti HAVK Mladost web-shop

U napetoj utakmici tijesan poraz od Medveščaka

event 28.07.2022.

Kadeti Mladosti porazom od Medveščaka otvorili su polufinalni turnir Kupa Hrvatske. U napetoj utakmici Medvjedi su slavili 12:11 (2:3, 3:2, 2:4, 5:2), a gol odluke je pao u zadnjoj minuti susreta. Susreti Medvjeda i Žabaca uvijek su zanimljivi i rezultatski neizvjesni. Ni ovaj sinoćnji na Šalati nije iznevjerio očekivanja. Treneri će možda i naći zamjerke […]

Kadeti Mladosti porazom od Medveščaka otvorili su polufinalni turnir Kupa Hrvatske. U napetoj utakmici Medvjedi su slavili 12:11 (2:3, 3:2, 2:4, 5:2), a gol odluke je pao u zadnjoj minuti susreta.

Susreti Medvjeda i Žabaca uvijek su zanimljivi i rezultatski neizvjesni. Ni ovaj sinoćnji na Šalati nije iznevjerio očekivanja. Treneri će možda i naći zamjerke svojim igračima na pojedinoj odigranoj obrani i brzopletosti u napadu, ali publika je imala razloga za uživanje u dinamičnom i neizvjesnom vaterpolu koji su im prikazali ovi 14-godišnjaci.

Prve dvije četvrtine se igralo “gol za gol” uz napomenu da je Mladost bila ta koja je ostvarivala prednost, a Medveščak je dostizao. Nakon promjene strana Medvjedi su prvi puta poveli, a to kao da je razljutilo igrače trenera Sappe koji u nisu postižu čak 4 gola u manje od četiri minute.

Potom Medveščak pokazuje da je prvak države u ovom uzrastu i u posljednjoj četvrtini poravnava rezultat na 9:9. Mladost je do kraja susreta još dva puta povela, ali nije uspjela sačuvati vodstvo. Medveščak je slavio zgoditkom u zadnjoj minuti. Udarac Šorića u zadnjoj sekundi završio je tik pored vratnice.

Žapci turnir nastavljaju utakmicom protiv Galeba MR koji je na rasporedu u 9:00.

Najefikasniji je bio Petrović Malešević sa 5 golova, a po dva su postigli Čolović i Sappe, te po jedan Erenda i Šorić.