Posjeti HAVK Mladost web-shop

U polufinalu!

event 06.04.2022.

Utakmica uzvrata četvrtfinala Prvenstva Hrvatske protiv Primorja EB u Zagrebu bila je “utakmica sezone”. Tako ju je uoči susreta nazvao sam glavni trener Zoran Bajić. Doista, za ovosezonsku našu mladu momčad, s podosta još i nedovoljno iskusnih pojedinaca, ulazak u krug 4 najbolja sastava u državi jest kako uspjeh, tako i proklamirani cilj. Kada se […]

Utakmica uzvrata četvrtfinala Prvenstva Hrvatske protiv Primorja EB u Zagrebu bila je “utakmica sezone”. Tako ju je uoči susreta nazvao sam glavni trener Zoran Bajić. Doista, za ovosezonsku našu mladu momčad, s podosta još i nedovoljno iskusnih pojedinaca, ulazak u krug 4 najbolja sastava u državi jest kako uspjeh, tako i proklamirani cilj. Kada se k tomu zna da je na Kantridi, u prvoj utakmici ostvarena prednost od samo jednog gola, onda je to srazu s Riječanima pridavalo i dodatan značaj, vrijednost. Donekle vjerojatno i uteg.

Možda je upravo to i bilo nešto vidljivije u prvoj polovici utakmice u kojoj su sasvim solidni suparnici iz naše najveće luke i više no dobro odolijevali, održavali rezultatsku ravnotežu.

Štoviše, bili su gosti čak i poveli (5:4) tri minute prije kraja druge četvrtine. To je bio onaj konačan, odlučujući poticaj na maksimalan napor, kako obrambeno, tako i u spoju s mirnoćom u napadu. Do poluvremena je već uslijedio obrat i vodstvo Žabaca 6:5 – Dario Rakovac i Marin Dašić. U trećoj četvrtini, vjerojatno i najbolje razdoblje u igri naše momčadi. Vratar Jerko Jurlina je zaključao vrata (ukupno čak 17 obrana!), a s nova tri gola – dvaput Dašić i jednom Luka Bajić, naši su dečki ‘otišli’ do 9:5 i praktički zaključili utakmicu, riješili pitanje polufinalista.

U zadnjoj četvrtini nakon gola Biljake, bilježimo i najveću prednost na utakmici – 10:5. Mladost je u polufinalu!

Suparnik će nam sada biti dubrovački Jug AO. Prva je utakmica u Gružu, u utorak, 12. travnja, a uzvrat samo tri dana kasnije, u petak, 15. travnja na našem bazenu uz Savu.