Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prva utakmica borbe za 3. mjesto

U Rijeku na brončani put

event 11.05.2024.

Pred našom prvom momčadi je jedna od posljednjih utakmica ove sezone i samo jedna dvojba

Treće ili četvrto mjesto. U državnom prvenstvu. Što opet nije baš niti nebitno jer treće mjesto osim što ‘nosi’ brončanu medalju, jamči i ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Četvrto mjesto pak znači kvalifikacije Eurokupa u sezoni 2024./25.
Pred nama je dakle prva utakmica za treće mjesto u ovosezonskom Prvenstvu Hrvatske, Primorje EB – Mladost (20.30 – SPTV).

Prva se utakmica (i potencijalno treća) igra u Rijeci, u bazenu suparnika. Povlastica je to momčadi koja je ligaški dio sezone bila bolje plasirana ili u našem slučaju, ispred Žabaca. Podsjetimo, nakon ligaškog dijela sezone Primorje EB je imalo 39 bodova, te su bili bolje plasirani i od Solarisa (36) i Mladosti (30). Šibenčane smo ‘riješili’, nadamo se da ćemo na isti način i ‘bankare’, kako mediji znaju nadimkom pratiti Riječane. No, da će biti jednostavno, neće. Oba se sastava poznaju kako se veli ‘u dušu’. Mladost i Primorje EB su kako ove, tako i prošle sezone odigrali mnoštvo utakmica, a ove sezone su štoviše vrlo često i zajednički trenirali. Malo u Rijeci, malo u Zagrebu. Koristilo je i jednima i drugima, a tko će iz svega izvući još veću korist iz međusobnih susreta ostaje za vidjeti.

– Vjerujem da neće biti neke osobito velike razlike, da smo oba sastava negdje na gol-dva razlike, te da ćemo gledati vrlo izjednačenu utakmicu. Mislim, može se uvijek dogoditi i suprotno, ali stvarno se dosta dobro poznajemo.
Tako govori Damir Vincek, trener naših vaterpolista koji je inače debi na klupi Žabaca u ulozi prvog trenera imao baš u Rijeci, protiv Primorja EB. Bilo je to 29, studenog prošle godine i završilo je sjajno. S pobjedom 15:12.

– Je, iako valja priznati da je ta utakmica bila lišena nekog većeg natjecateljskog značaja za obje momčadi, a ujedno je i Primorje igralo tada bez vratara Čubranića i Brguljana. Dvojice najbitnijih igrača. Jasno, to ne umanjuje našu pobjedu tada. Nepoznanica nema, znamo sve igrače. Oni nas, mi njih. Dakle, ovisit će samo o nekom trenutačnom nadahnuću. Vjerujem u pune tribine, tamo je uvijek puno navijača, ali ujedno mislim da su barem jednim dijelom primorjaši ‘glavama’ u Final Fouru. To je ipak bitan turnir, u njihovom gradu, puno su uložili – napomenuo je trener Vincek.

Posljednja brana domaćinima na Kantridi bit će naš prvi vratar Eugen Sunara koji je u posljednjih nekoliko utakmica čvrsto prigrlio status prvog čuvara mreže ili barem onog koji starta, te koji je svojim obranama uvelike i doprinio ulasku Mladosti u borbu za treće mjesto.

– U zadnje vrijeme smo se malo, kako se kaže ‘stisnuli’, vidjeli smo da je vrag odnio šalu. Iskazali smo karakter kojeg smo i dokazali u već nekoliko utakmica. Pokazujemo kako vrijedimo, te da se i nas nešto pita. Naša snaga je i u plivanju, ali i obrani u kojoj se svi držimo nekog dogovora, svatko obavlja svoj dio posla i onda je na kraju i meni samim time puno lakše braniti. Ono što bi mi svakako trebali napraviti je zatvoriti njihove kontre jer plivački su vrlo jaki, iako nismo tu ni mi slabi, te nastojati svesti igru na 6 protiv 6. Tu treba pokušati napraviti posao – naglašava vratar Eugen Sunara.

Utakmicu iz Rijeke možete pogledati u subotu navečer, od 20.30 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.
Poznat je i termin druge utakmice za 3. mjesto. Ona će se odigrati u nedjelju, 26. svibnja s početkom u 18.00 sati, također uz prijenos na SPTV.