U Split bez Rakovca i dosta juniora

event 15.03.2022.

Mladostašima predstoji još samo jedna utakmica u ligaškom dijelu državnog prvenstva, odnosno prije doigravanja. Naime, u 14. kolu koje je na rasporedu u srijedu, 23. ožujka, naša će momčad biti slobodna. Tako da će sraz 13. kola za odabranike trenera Zorana Bajića biti zadnja utakmica u ovom dijelu Prvenstva Hrvatske. Tu zadnju, Žapci će odigrati […]

Mladostašima predstoji još samo jedna utakmica u ligaškom dijelu državnog prvenstva, odnosno prije doigravanja. Naime, u 14. kolu koje je na rasporedu u srijedu, 23. ožujka, naša će momčad biti slobodna. Tako da će sraz 13. kola za odabranike trenera Zorana Bajića biti zadnja utakmica u ovom dijelu Prvenstva Hrvatske.

Tu zadnju, Žapci će odigrati u Splitu kod pobjednika Kupa, trenutačno vodeće momčadi u Prvenstvu, jedine koja ima sve pobjede bez ijednog poraza, sudionika Lige prvaka, kod splitskog Jadrana. Već i samo nizanje trenutačnog stanja ili plasmana, dostignuća suparnika, navješćuje sve samo ne jednostavan zadatak. On je tim teži jer Mladost će u Splitu nastupiti nekompletna.

 “U Zagrebu sigurno ostaje Dario Rakovac koji ima povišenu temperaturu. Nema smisla forsirati, pogotovo ako nije zdrav” – veli trener Zoran Bajić.

“Slično vrijedi za Matiasa Biljaku koji ide na put, pokušat će nam pomoći, ali ćemo vidjeti kako koljeno reagira. Imamo problema s našom djecom, juniorima koji igraju i za prvu momčad. Oni su, najveći dio njih, od četvrtka do nedjelje igrali na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku, dakle nisu bili u školi. Sada bi onda opet izostali da krenu s nama, a imaju i pripreme za maturu. Tako da mislim da ćemo otići u Split u ‘krnjem’ izdanju” – rekao je trener Bajić.

Jedino što je donekle dobra okolnost što će neovisno rezultatu u Splitu, Mladost s broja 3 ući u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske.