U Split po finale

event 29.04.2019.

Mladost svibanj otvara gostovanjem u Splitu kada se na Praznik rada, 1. svibnja sastaje s Mornarom BS u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske. Prilika je to da Žapci pobjedom izbore finale u kojem su igrali protekle dvije sezone.U nedavno odigranoj utakmici u Zagrebu Mornari su pokazali zube i s pomlađenom ekipom držali utakmicu u egalu prve […]

Mladost svibanj otvara gostovanjem u Splitu kada se na Praznik rada, 1. svibnja sastaje s Mornarom BS u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske. Prilika je to da Žapci pobjedom izbore finale u kojem su igrali protekle dvije sezone.U nedavno odigranoj utakmici u Zagrebu Mornari su pokazali zube i s pomlađenom ekipom držali utakmicu u egalu prve dvije četvrtine. Igrači trenera Bajića unatoč vrlo dobroj obrani morali su se dobro pomučiti da bi “slomili” Splićane i osigurali pobjedu, koja je na kraju izgledala prilično uvjerljiva jer je, podsjećanja radi, utakmica završila 9:4.

U srijedu na Poljudu u 19:30 Mornar će dati sve od sebe ne bi li još jednom doputovali u Zagreb na treću utakmicu. Ali nešto će se, vjerujemo, pitati i Mladost kojoj se u sastav vraća Konstantin Harkov, ljevoruki Rus, koji je riješio svoje zdravstvene probleme i ponovo će prijetiti s desnog krila.

Ali kod Mladosti u zadnje vrijeme uvijek netko fali, pa će put u Split propustiti Matias Biljaka kojem je u zadnjem susretu stradala arkada.

Za najavu utakmice pitali smo Franka Lazića, zapaženog kao dvostrukog stijelca u prvoj polufinalnoj utakmici.

“Nadamo se da bi ovo mogla biti zadnja utakmica s Mornarom za ovu sezonu. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno i putujemo dan ranije na utakmicu kako bi se što bolje spremili. U Zagrebu smo podsvjesno mislili da ćemo ih lako svladati, a oni su se pokazali kao tvrd orah.

Očekujem da će Mornar u Splitu pružiti dobru igru, a mi moramo dati sve od sebe i od prve do zadnje minute igrati maksimalno ozbiljno. Ne smijemo dopustiti nikakav kiks, već sve trebamo riješiti u dvije utakmice.

Puno će nam značiti povratak Koste (Harkova) u ekipu. Prvenstveno mi je radi njega drago da je sa zdravljem sve u redu. Falio nam je na desnom krilu i morali smo dosta toga rotirati da njega nadomjestimo.”

Utakmicu Mornar BS – Mladost prenosti će Planet Sport ds početkom u 19:30.