Posjeti HAVK Mladost web-shop

U Zagreb stižu Grci predvođeni trojicom ex Žabaca

event 09.03.2021.

U Nyonu je održan žrijeb četvrtfinala Eurokupa. Mladost je izvukla grčki Vouliagmeni koji 17. ožujka stiže na Savu, dok Žapci 24. ožujka igraju u Ateni. Grčki sastav trenira Hrvoje Koljanin a u njemu igraju centar Luka Lozina i vanjski Andrija Bašić; sva trojica su nekoć nosila kapicu Mladosti. Upravo Bašić je praktično izborio nastup Grka […]

U Nyonu je održan žrijeb četvrtfinala Eurokupa. Mladost je izvukla grčki Vouliagmeni koji 17. ožujka stiže na Savu, dok Žapci 24. ožujka igraju u Ateni.

Grčki sastav trenira Hrvoje Koljanin a u njemu igraju centar Luka Lozina i vanjski Andrija Bašić; sva trojica su nekoć nosila kapicu Mladosti. Upravo Bašić je praktično izborio nastup Grka protiv Mladosti zabivši 2 zadnja gola protiv Novog Beograda te na taj način ispadanje pretvorio u prolaz svog kluba.

Grci su imali put do četvrtfinala Eurokupa sličan Žapcima. Najprije su ispali u kvalifikacijama Lige prvaka, bolja je bila Brescia, zatim su osvojili kvalifikacijski turnir Euro kupa te napokon tijesno eliminirali Novi Beograd (za kojeg igra Ćuk također bivši Žabac) u osmini finala.

Direktor Miki Damjanić prokomentirao je žrijeb četvrtfinala:

“Grci su nam protivnik po mjeri. Predvođeni su Hrvatima trenerom Koljaninom, odličnim centrom Lozinom i vanjskim Bašićem. Uz to imaju i 2 grčka reprezentativca. Zahtjevan su protivnik ali mislim da ćemo izboriti plasman u polufinale.”