Posjeti HAVK Mladost web-shop
Uzvratna utakmica polufinala PH

Ugošćujemo jugaše u polufinalu Prvenstva Hrvatske

event 06.04.2023.

Blagdanski produženi vikend započet ćemo na našem bazenu u petak navečer poslasticom. Svaka je takva kada nam u goste dolaze ‘stari’ suparnik, dubrovački Jug Adriatic osiguranje

Ovog petka od 20.45 sati (prijenos na SPTV), igra se druga utakmica polufinala državnog seniorskog prvenstva, Mladost – Jug AO.

Prvog se susreta prije tjedan dana iz Gruža malo nerado sjećamo. Od igre pa do rezultata. Suparnik je bio bolji, to je i rezultatski dokumentirao s pobjedom 13:6. No, novi tjedan, nova utakmica, nudi i novu nadu. Gol-razlika je nebitna, pobjeda i s jednim golom ili možebitno petercima (remija nema u polufinalu), ‘odvela’ bi polufinalnu seriju do treće utakmice. Inače, kada bi do nje došlo, ona bi se odigrala 19. travnja u Dubrovniku.

Ipak, ono što nije dobro je zdravstveno stanje u našoj momčadi.

– Vratar Jerko Jurlina je obnovio ozljedu lakta, tako da ne znam hoće li biti spreman. Makar, naš drugi vratar Ivan Sunara je svakako obranama u zadnje vrijeme i zaslužio povjerenje – napominje trener Zoran Bajić, ali i nastavlja.

– Centar Branimir Herceg ima povišenu temperaturu zadnjih dana i ne znam hoće li se vratiti odnosno biti spreman do utakmice. Zadnja dva dana nije trenirao, sigurno neće biti u optimalnom stanju. Makar, to ne znači da nam nije itekako stalo do ostavljanja utiska. U Dubrovniku smo imali loše otvaranje, što mi je dodatno krivo jer smo upozoravali baš na takvo što.

Neovisno činjenici da se igra protiv vrlo jakog suparnika koji je, nećemo se lagati, čak i favorit u Zagrebu (kao rijetko kada), u Mladosti ne misle baš samo statirati.

– Nije da glumimo ili ‘prodajemo’ neku priču, ali koncentrirani smo maksimalno na Jug. Budemo li dobri, budemo li onakvi kakvi znam da možemo, tada uspjeh neće izostati. Ne bude li tako, onda ćemo zaploviti u vodama za koje smo okvirno skoro pa unaprijed znali da bi tamo trebali ili mogli biti – zaključio je naš trener Bajić.