Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ulazak raspucanih Žabaca u novu sezonu potvrđuje ambicije Mladosti

event 14.10.2020.

Dvije utakmice, 38 zabijenih i 11 primljenih golova bilanca je Mladosti na ulasku u novu sezonu. Dvije visoke pobjede, 21:7 protiv KPK-a i 17:4 protiv POŠK-a, potvrđuju kako je zagrebački klub u novu sezonu Prvenstva Hrvatske ušao s jasnim ciljem – titulom prvaka. Iduća prilika za nastavak pobjedničkog niza Žabaca u Prvenstvu Hrvatske čeka ih […]

Dvije utakmice, 38 zabijenih i 11 primljenih golova bilanca je Mladosti na ulasku u novu sezonu. Dvije visoke pobjede, 21:7 protiv KPK-a i 17:4 protiv POŠK-a, potvrđuju kako je zagrebački klub u novu sezonu Prvenstva Hrvatske ušao s jasnim ciljem – titulom prvaka. Iduća prilika za nastavak pobjedničkog niza Žabaca u Prvenstvu Hrvatske čeka ih 21. listopada kada na domaćem bazenu dočekuju Splitski Jadran

Uz samu rezultatsku učinkovitost Mladost je pokazala i samopouzdanu, dominantnu igru što je nakon gostovanja u Splitu istaknuo i trener Zoran Bajić: ‘’Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali. Protivnik nam nije bio dorastao ni u jednom segmentu igre. Žao mi je što nismo iskoristili veliki broj prilika, mislim da trebamo biti još efikasniji ispred gola kako bismo bili spremni za bolje protivnike koji dolaze. Pobjeda je i više nego zaslužena, a lako je mogla završiti i većom razlikom!’’

Žapci su željni pogodaka što najbolje pokazuje podatak da se čak 14 vaterpolista Mladosti upisalo u strijelce u prve dvije utakmice. Najučinkovitiji je Luka Bukić sa sedam pogodaka od osam pokušaja, a slijedi ga Cosmin Radu s pet pogodaka od sedam udarca na gol. Realizacija šuta ukupno Mladosti je 55% dok je realizacija igrača više impresivnih 71%. Posebno veseli podatak da su po jedan pogodak zabili i Tomislav Stipo Samardžić i Luka Brnetić, mladi igrači koji su budućnost kluba.

“Odlično smo ušli u sezonu, pokazali smo dobru igru. Mislim da su se novi igrači izvrsno uklopili u ekipu i da smo na dobrom putu prema našem cilju. Utakmice koje dolaze sve su teže ali vjerujem da ćemo nastaviti s našom igrom i pobjedama!” – osvrnuo se na ulazak u sezonu igrač Mladosti Cosmin Radu.

Mladost je u prve dvije utakmice pokazala i čvrstinu u defenzivnom dijelu igre. Obrana s igračem više je na 79% dok je učinkovitost vratara na 62%. Ekipe KPK-a i POŠK-a uputile su ukupno 20 udaraca prema Ivanu Marceliću, a prvi vratar Mladosti zaustavio ih je 12. Iskazali su se i mladi vratari Marko Miškić (tri obrane od četiri pokušaja) te Matko Stipičević (tri obrane od pet pokušaja).

‘’Lijepo smo ušli u sezonu, dvije prave pobjede. Istina, nisu to bili protivnici na našoj razini ali dobro je na taj način otvoriti sezonu. Sada nas očekuju neki veći izazovi, prvo Jadran Split, a zatim i kvalifikacijski turniri za Kup Hrvatske i Ligu prvaka. To nam je sad najbitnije u narednih mjesec dana, za to treniramo i mislim da smo sada na pravom putu!’’ – izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Za Mladost ove sezone igraju Ivan Marcelić, Luka Bukić, Lovre Miloš, Cosmin Radu, Josip Vrlić, Konstatin Kharkov, Andro Bušlje, Mislav Vrlić, Ante Visković, Matias Biljaka, Marin Dašić, Jerko Jurlina, Marin Dašić, Luka Bajić, Franko Lazić, Tomislav Stipo Samardžić, Marko Miškić, Luka Brnetić, Roko Požarić, Matko Stipičević i Luka Mihić.

Ulaz na utakmicu s Jadranom ST je besplatan, uz ograničen broj mjesta te pridržavanje epidemioloških mjera za publiku.