Posjeti HAVK Mladost web-shop

Umro je Duško Baždar – bivši igrač i trener Mladosti

event 25.02.2021.

U srijedu 24.2.2021. napustio nas je Duško Baždar, bivši igrač i trener HAVK Mladost. U svojoj 74. godini otišao je čovjek koji je odgojio brojne generacije zagrebačkih vaterpolista i vaterpolistica. Spoznajući da ga nema među nama, prva misao koja pada na pamet ne malom broju njegovih igračica i igrača je: “Bio mi je prvi trener”. To da […]

U srijedu 24.2.2021. napustio nas je Duško Baždar, bivši igrač i trener HAVK Mladost.

U svojoj 74. godini otišao je čovjek koji je odgojio brojne generacije zagrebačkih vaterpolista i vaterpolistica. Spoznajući da ga nema među nama, prva misao koja pada na pamet ne malom broju njegovih igračica i igrača je: “Bio mi je prvi trener”. To da je uvodio generacije i generacije u ovaj naš lijepi sport, obilježilo je Duškovu karijeru u Mladosti, Medveščaku, Mariboru, Brodograditelju, Aurum osiguranju te napokon u VK Zagreb u kojem je bio predsjednik i trener.

I u poznijim godinama redovito je dolazio na utakmice Mladosti bez obzira o kojem se protivniku radilo, polako, uz pomoć štapa, sjedajući uz rub bazena. Duško Baždar je živio za vaterpolo te mu je Sportski savez Zagreba dodijelio nagradu za životno djelo 2014. godine.

Neka Ti je laka zemlja dragi naš Dule.

Ispraćaj Duška Baždara je 26.2. u 14:10 na Mirogoju.

Obitelji i prijateljima upućujemo izraze iskrene sućuti.