Univerzijada: Tijesan poraz od domaćina

event 08.07.2019.

Hrvatska studentska reprezentacija poražena je od domaće Italije 14:13 (4:3, 4:3, 3:1, 3:6) u 5. kolu skupine B. Ovim porazom naši reprezentativci su zauzeli 3. mjesto u skupini, te se izravno plasirali u četvrtfinale u kojem ih u srijedu očekuju Amerikanci – pobjednici skupine A. Prva četvrtina naznačila je da će se u gradu podno Vezuva igrati […]

Hrvatska studentska reprezentacija poražena je od domaće Italije 14:13 (4:3, 4:3, 3:1, 3:6) u 5. kolu skupine B. Ovim porazom naši reprezentativci su zauzeli 3. mjesto u skupini, te se izravno plasirali u četvrtfinale u kojem ih u srijedu očekuju Amerikanci – pobjednici skupine A.

Prva četvrtina naznačila je da će se u gradu podno Vezuva igrati poprilično ravnopravna utakmica. Domaći Talijani su prvi poveli najprije s 1:0, pa potom i 3:1, ali im izabranici Roberta Sappea nisu dozvolili da se osjetnije odvoje. Čak su naši igrači imali i peterac za izjednačenje, ali je vratar Italije obranio udarac Mladostašu Laziću i na prvu pauzu se otišlo s 4:3 za Italiju.

U drugoj četvrtini Talijani su udvostručili svoju prednost iz prvog dijela utakmice. Nakon promjene strana naši reprezentativci su uspjeli smanjiti rezultat na 8:7, nakon gola kapetana Buhe iz peterca, da bi do kraja 3. četvrtine Talijani odigrali najbolji dio utakmice i poveli s visokih 11:7. U posljednjoj dionici prednost domaćina je narasla i na +5, a Hrvatska je uspjela do kraja samo ublažiti poraz. Za izjednačenje nije bilo vremena.

Strijelci za Hrvatsku: Delić 5, Buha 3, Butić 2, te po jedan gol Biljaka, Živković i Paparić.

Slijedi dan odmora za naše igrače, a u srijedu ih očekuje četvrtfinale protiv Amerikanaca koji su u dosadašnjem dijelu turnira ubilježili sve pobjede. Prema rasporedu objavljenom na početku turnira, susret USA – HRV će se igrati u 17:30. Sretno naši!!