Uvjerljiv start kvalifikacija

event 29.09.2017.

Uvjerljivo su Mladostaši ušli u kvalifikacijski turnir Lige prvaka koji se igra u Zagrebu. Na startu su pobijedili njemački Duisburg 21:4. Puno nepoznanica bilo je uoči ove utakmice. Bila je to prva službena utakmica Mladostaša u ovoj sezoni, protivnik o kojem se nije puno znalo. Ipak igrači trenera Štritofa odigrali su dobru utakmicu protiv slabašnog […]

Uvjerljivo su Mladostaši ušli u kvalifikacijski turnir Lige prvaka koji se igra u Zagrebu. Na startu su pobijedili njemački Duisburg 21:4.

Puno nepoznanica bilo je uoči ove utakmice. Bila je to prva službena utakmica Mladostaša u ovoj sezoni, protivnik o kojem se nije puno znalo. Ipak igrači trenera Štritofa odigrali su dobru utakmicu protiv slabašnog protivnika. Od početka utakmice su se postavili čvrsto u bazenu i pokazali da njemački predstavnik nije protivnik njihovog ranga.
Prednost jer rasla iz minute i minutu i pobjednik je bio odlučen već u ranoj fazi utakmice (8:2 nakon 2. četvrtine). Unatoč velikoj prednosti Mladostaši nisu stali te su zadnju četvrtinu dobili sa velikih 9:2. Skoro svi Žapci upisali su se u strijelce, a najviše je postigao Radu koji je pokazao da će biti veliko pojačanje u novoj sezoni. Vrijedi istaknuti i dva pogotka mladog Bajića kojemu su to bili prvi pogotci za seniorsku momčad.
Nakon utakmice trener Štirtof bio je zadovoljan igrom svojih igrača:
Ušli smo koncentrirano u ovu utakmicu i zadovoljan sam prikazanim. Danas smo pokazali da imamo dobre konture i da svatko zna što i kada treba napraviti“.
O utakmicama koje slijede trener je rekao:
Nama su sve utakmice važne i želimo ostati dobrom ritmu, a slijede nam sve teži i teži protivnici. Sutra nam slijede Rusi o kojima nešto malo znamo pojedinačno o igračima, ali su nam ekipno još uvijek nepoznanica. Ovo je Liga prvaka i nesmijemo nikoga podcjenjivati tako da je teško govoriti o našoj ulozi favorita. Mi ćemo svakako protiv njih ići na pobjedu.”
Kasnije tijekom večeri svoju su utakmicu odigrali Jadran HN i Spartak u kojem su Rusi napravili malo iznenađenje i slavili sa 7:5.
Može nas zadovoljiti i vrlo dobra posjećenost bazena na današnjoj utakmici. Iako je bila tek prva utakmica turnira i možda najslabiji protivnik, tribine bazena uz Savu bile su lijepo popunjene. Mladostaši u subotu u 17:45 igraju protiv ruskog Spartaka te će im izvrsno doći podrška publike u nastojanju da izbore nastavak natjecanja u Ligi prvaka.