Uvjerljiva pobjeda juniora na startu Prvenstva Hrvatske

event 11.03.2022.

Visokom pobjedom nad momčadi KPK, mladostaši su otvorili nastup na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za juniore koje se nadolazeći vikend igra u Dubrovniku. Rezultat je bio 19:7 (6:2, 3:0, 4:3, 6:2) za Žapce. “Ako se po jutru dan poznaje”, kako kaže narodna poslovica, onda bi vikend koji slijedi mogao biti lijep i uspješan za trenera Vinceka […]

Visokom pobjedom nad momčadi KPK, mladostaši su otvorili nastup na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske za juniore koje se nadolazeći vikend igra u Dubrovniku. Rezultat je bio 19:7 (6:2, 3:0, 4:3, 6:2) za Žapce.

“Ako se po jutru dan poznaje”, kako kaže narodna poslovica, onda bi vikend koji slijedi mogao biti lijep i uspješan za trenera Vinceka i naše juniore. Uvjerljivo su Žapci otvorili susret protiv KPK dajući Korčulanima do znanja da je majstorica za ulazak na završnicu jedna, a sama završnica neka druga priča. Naime, igrači iz grada Marka Pola dan ranije su izborili finale svladavši ZPK 14:10.

Uvjerljivih 3:0 u prve četiri minute, a zatim i 6:2 na kraju prve četvrtine rezultat je sjajne realizacije igrača više i kontranapada Mladosti. Kada je na poluvremenu na semaforu svijetlilo 9:2 za Mladost, bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom Žapci upisati prvu pobjedu. Do kraja susreta prednost Mladosti je rasla do konačnih +12. Ono što dodatno veseli je činjenica da su se čak desetorica mladostaša upisala u strijelce.

Petak je dan u kojem će Žapci odigrati preostale dvije utakmice u skupini B, u 13:00 protiv Mornara BS te u 21:00 protiv Juga AO koji je u prvom kolu također bio uvjerljiv svladavši Mornar BS rezultatom 14:4.

Strijelci za Mladost: Obuljen (4), Jan Bušić(3), Brčić (3), Toni Bušić (2), Bakarić (2), te po jedan gol Mihaljević, Huljev, Diego Antunović, Fajković i Narančić.