Uvjerljiva pobjeda na Sveticama na otvaranju sezone

event 03.10.2021.

Sezona 2021/22 za seniore HAVK Mladost uspješno je otvorena. Na Sveticama su Žapci uvjerljivo slavili protiv Medveščaka rezultatom 19:6 (5:2, 6:2, 4:1, 4:1). Mladost, bitno izmjenjenog sastava u odnosu na lanjsku sezonu, krenula je uspješno u 31. Prvenstvo Hrvatske. Od prve minute utakmice Mladost je pokazala da nemaju pokrića medijske najave o mogućoj neizvjesnosti oko […]

Sezona 2021/22 za seniore HAVK Mladost uspješno je otvorena. Na Sveticama su Žapci uvjerljivo slavili protiv Medveščaka rezultatom 19:6 (5:2, 6:2, 4:1, 4:1).

Mladost, bitno izmjenjenog sastava u odnosu na lanjsku sezonu, krenula je uspješno u 31. Prvenstvo Hrvatske. Od prve minute utakmice Mladost je pokazala da nemaju pokrića medijske najave o mogućoj neizvjesnosti oko pobjednika u večerašnjem dvoboju. Prvi zgoditak za Žapce u ovoj sezoni zabio je Biljaka sa stative na igraču više. Slijedili su golovi novih igrača u kapici Mladosti Vrbnjaka i Rakovca, a  nakon zgoditka “starosjedoca” Lazića, u listu stijelaca se upisao i povratnik u Mladost, Tin Fabris.

Nakon uvjerljivog vodstva u prvoj četvrtini, Mladost nije popuštala u tempu, nego je nastavila puniti mrežu Medveščaka.

Premjerni nastup za naš klub imali su, uz spomenute Vrbnjaka i Rakovca (bivši igrači Primorja), nedavno pristigli Rus Pliskevič, te Škiljić (bivši igrač Medveščaka) i mladi 17-godišnji Goran Narančić, junior Mladosti, koji je postigao i svoj prvi gol za seniore.

U utakmici u kojoj se već na poluvremenu znao pobjednik, trener Zoran Bajić dao je prigodu svim igračima da pokažu svoju trenutnu formu.

Po završetku susreta Baja je dao kratak osvrt na dvoboj s Medvjedima:

“Otvaranje sezone je zadovoljavajuće. Medveščak nam je bio dobar sparing partner za ono što nas očekuje u budućnosti (kvalifikacije za Ligu prvaka op. a.). Ovo je jedna kompletno nova Mladost, nazvao bih je radničkom i ratničkom Mladosti. Tri smo mjeseca na okupu, a u sastavu imamo 5 novih igrača koje trebamo ukomponirati i uigrati. Mislim da je večeras bilo zadovoljavajuće, te da je to dobro za početak.

Kolektiv je dobro odradio utakmicu, a ja ne bih isticao nikoga od igrača poimence. Igrali smo sustavno, disciplinirano i organizirano, što nam daje nadu da ćemo i nadalje biti uspješni.”

Slijedeći ispit za novu Mladost je već za manje od tjedan dana, kada se na našem bazenu na Savi igra trodnevni turnir drugog kruga Kvalifikacija za LEN Ligu prvaka.

Stijelci: Dašić i Biljaka po 4 gola, Rakovac 3 gola, Lazić i Pliskevič po 2 zgoditka, te po jedan Fabris, Vrbnjak, Bajić i Narančić.