Uvjerljiva pobjeda protiv Kine

event 29.08.2016.

Juniori Hrvatske u posljednjem svom susretu u skupini D Svjetskog prvenstva u Podgorici pobijedili su Kinu rezultatom 23:11. Kao što se i očekivalo, ovo je bila utakmica u kojoj je bilo samo pitanje s kojom razlikom će izabranici izbornika Krekovića ostvariti pobjedu. Nakon prve četvrtinr bilo je 6:0, a na poluvremenu velikih 12:3. Osim vratara, […]

Juniori Hrvatske u posljednjem svom susretu u skupini D Svjetskog prvenstva u Podgorici pobijedili su Kinu rezultatom 23:11.

Kao što se i očekivalo, ovo je bila utakmica u kojoj je bilo samo pitanje s kojom razlikom će izabranici izbornika Krekovića ostvariti pobjedu. Nakon prve četvrtinr bilo je 6:0, a na poluvremenu velikih 12:3. Osim vratara, svi hrvatski igrači su se upisali u strijelce, a najviše (6 golova) postigao je Merčep. Zapaženu ulogu u ovoj pobjedi imali su i Mladostaši koju su zajedno postigli 12 golova: Biljaka i Herceg po 4, Valečić 2, te Bajić i Lazić po 1.
Hrvatska je jedina reprezentacija u svojoj skupini koja je do sada odigrala sve utakmice te su naši mladići u utorak slobodni kad se igra posljednje kolo. U utorak međusobno igraju Srbija i SAD te o toj utakmici ovisi s koje pozicije ćemo u nastavak natjecanja. Po svemu sudeći završit ćemo na drugom mjestu jer je teško očekivati da će SAD pobijediti Srbiju i to s točno 2 razlike što bi nas moglo postaviti ili na vrh skupine ili na treće mjesto. Kao drugoplasirani u razigravanju ćemo igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A, a kako sada stvari stoje to će biti Kanada. Razigravanja su na rasporedu u srijedu 31.8.