Posjeti HAVK Mladost web-shop

Vaterpolisti Mladosti javili se iz bubblea ususret Euro Kupu

event 03.12.2020.

Kvalifikacijski turnir Euro Kupa igra se ovog vikenda na bazenu Mladosti, a za prolaz u osminu finala bore se momčadi Mladosti, Primorca iz Kotora i mađarskog Egera. Igrači, stručni stožeri, suci i delegati pod posebnim uvjetima dočekuju početak turnira u takozvanom bubbleu koji ih izolira od vanjskog svijeta. Turnir se održava bez prisutnosti publike, a utakmice Mladosti […]

Kvalifikacijski turnir Euro Kupa igra se ovog vikenda na bazenu Mladosti, a za prolaz u osminu finala bore se momčadi Mladosti, Primorca iz Kotora i mađarskog Egera. Igrači, stručni stožeri, suci i delegati pod posebnim uvjetima dočekuju početak turnira u takozvanom bubbleu koji ih izolira od vanjskog svijeta. Turnir se održava bez prisutnosti publike, a utakmice Mladosti možete pratiti u prijenosu uživo u programu PlanetSporta.

Kapetan Mladosti Ivan Marcelić osvrnuo se na mjere u kojima se održava turnir i njihov utjecaj na Žapce:”Upravo smo ušli u bubble, režim u kojem smo samo na relaciji hotel-bazen. Tako ćemo biti sve do kraja turnira u nedjelju, ali nije to nekakav strašan problem. To možda više udara na psihu ali mislim da neće utjecati previše na nas i naše igre, fokusirani smo na utakmice. Znamo koji nam je cilj, izboriti prvo mjesto i time osigurati lakše protivnike u daljnjoj fazi. Svi smo zdravi, svi smo trenirali, dobro se osjećamo i veselimo se prvoj utakmici!”

Žapci su od jučer izdvojeni u hotelu Internacional, a prije ulaska morali su proći testiranje na koronavirus kako bi svi sudionici turnira ostali zdravi. Osvajanje Euro Kupa novi je cilj Mladosti, a prvi korak zagrebački će klub napraviti u petak kada od 19 sati otvara turnir s gostima iz Crne Gore. U subotu od 19 sati igraju Primorac i Eger dok će turnir zatvoriti Mladosti i Eger u petak u podne. Talijanski Pallanuoto otkazao je dolazak na turnir budući da im je zaraženo čak osam igrača.

 

”Bubble je jedno zanimljivo iskustvo, već smo odradili nešto slično na Siciliji tako da smo upoznati s ovim okolnostima. To ne može utjecati na našu igru nikako, sve i dalje ovisi o nama. Moramo biti pravi bez obzira jesmo li doma ili u hotelu. Možda je i bolje ovak jer u hotelu imamo sve posloženo, obroke i odmor.” – izjavio je igrač Mladosti Lovre Miloš.

Mladost nakon kvalifikacijskog turnira Euro Kupa očekuje veliki derbi hrvatskog vaterpola, gostovanje kod dubrovačkog Juga idućeg petka.